divendres, 28 de gener
Entrevins. La Pau, 7. La Seu-Xerea - 963 333 523M'encanta que treballen uns altres (el trio Calavera ho ha fet, i de valent, amb l'organització del curs*) i beneficiar-me'n jo amb la celebració, hehe. Fa molt de temps que la tenim pendent; avui, de carambola, arriba el moment, i gaudim de la nostra tauleta favorita, al reservat (malauradament, gràcies a una cancel·lació).
Bachelet-Monnot Chassagne Montrachet AOC 2014
100% Chardonnay
Endemic Segundo 2019
Aigua amb gas (2,90 € x 3) i sense (3 €) i Coca-Cola (2,30 €) per començar.
Soc l'única que preferiria triar a la carta en comptes del Menú de tòfona de Sarrió (48 €: aperitius, 4 plats, postres), però soc fàcil de convéncer. Dos ens demanem l'opció de maridatge (20 €) i els altres prefereixen una botelleta de vi; això sí, pixen ben alt (el que mana, vull dir).
100% Chardonnay
Sobre pòsits 12 mesos en roure i sis en inox (?)
13% vol.
Domaine Bachelet-Monnot. Dezize-lès-Maranges, Borgonya
La Maldición Malvar 2020 Vinos Madrid
Domaine Bachelet-Monnot. Dezize-lès-Maranges, Borgonya
97 €
Deien que no, però al final ens han deixat tastar-lo:
nas preciós, ple de matisos (forn, vainilla, fruita de pinyol, fusta...). Redó i saborós en boca, mineral. Elegant.
Amuses-bouche (aperitius)
Arancini trufats (l'arancino és una bola d'arròs farcida i fregida, especialitat siciliana).
Panet amb crema de formatge manxec, Torró de Xixona A.Galiana i tòfona ratllada.
Servit dins d'una caixeta de fusta de Galiana.
Panet amb crema de formatge manxec, Torró de Xixona A.Galiana i tòfona ratllada.
Servit dins d'una caixeta de fusta de Galiana.
-Calçots a la brasa, guanciale (greix amb vetes de carn magra de la galta de porc salada), vinagreta de pinyons, tòfona laminada.
M'encantaria veure la cara d'algú de la zona dels calçots -on en mengen teules i teules plenes- si li plantaren aquest calçot solitari al plat. Poquet i bo, deliciós.
4 dies amb pells
13,5% vol.
Manu Guardiola Viticultor. Xaló
(Aprox. 11,85 €)
Tèrbol. No és dolç. Flors, herba, natural...
Manu Guardiola Viticultor. Xaló
(Aprox. 11,85 €)
Tèrbol. No és dolç. Flors, herba, natural...
Llesqueta de pa (1,90 € x 5; i sense preguntar si en volem; soc de l'època en què no es pagava el pa als bars i restaurants).
-Ou de corral bio a baixa temperatura, nyàmera (topinanbour, tubercle), tòfona ratllada.
Fàcil? Ja voldria fer-me'l jo a casa. Suau; amb contrast de sabors i textures.La Maldición Malvar 2020 Vinos Madrid
100% Malvar
8 mesos en roure francés usat
13% vol.
Bodega Cinco Leguas. Chinchón (Marc Isart)
12.000 botelles
(Aprox. 9,90 €)
Cítric, codony, herba...
Cítric, codony, herba...
-Cocotxes de bacallà, teriyaki amb bimi (semblant al bròquil) i moniato, tòfona ratllada.
Llàstima del punt saladet (no sé si és el teriyaki, del qual no soc massa fan); s'agraeix el punt dolcet del moniato.70% Merlot, 20% Cabernet Franc, 10% Cabernet Sauvignon,
13,5% vol.
13,5% vol.
SCE Vignoble Jean Marie Carrille.
(Aprox. 17 €)
Fruita madura, café, regalíssia... elegant.
-Colomí torrat, bolets saltats, creïlla trufada, bolet llengua de bou (Hydnum repandum)
Endemic Segundo 2019
Cencibel (ull de llebre, tempranillo), Boval, Tardana
8 mesos en roure usat francés i americà
14% vol.
Endemic. Ferrer Gallego (Raúl, Pablo i Miguel Ángel). Jaraguas (Utiel-Requena)
14% vol.
Endemic. Ferrer Gallego (Raúl, Pablo i Miguel Ángel). Jaraguas (Utiel-Requena)
1.100 botelles
(Aprox. 19,90 €)
(Aprox. 19,90 €)
Fruita, potent.
Per què aquest vi porta aquest nom i en quina llengua està? No ho sé. Tant se val, heu de sentir com el pronuncia Guillaume; em transtorna el seu accent francés...
Per què aquest vi porta aquest nom i en quina llengua està? No ho sé. Tant se val, heu de sentir com el pronuncia Guillaume; em transtorna el seu accent francés...
Postres: bescuit de iogurt trufat amb poma torrada, gelat de vainilla i crema de carabassa.
50% Gros Manseng, 50% Petit Manseng
12,5% vol.
Château Viella. Vielar (Viella), França
(Aprox. 8 €)
Dolcet. Fruites dolces, mel...
Café i infusió (2 € x 2)
L'atenció, immillorable, sobretot amb les visites constants de Guillaume (tot i que porta en dansa un tast de xampanys).
Els plats, molt bons, no diré jo que no, però al final, encara que no vull ser un corconet renegador, massa tòfona junta.
La millor ressenya, com sempre, la trobareu a Verema/Abreunvinito
Sabíeu que el terra és mosaic de Nolla? Encara que un especialista m'ha dit que és estrany que estiga tan trencat.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada