diumenge, 25 de setembre del 2022

Un dinar d'altura

diumenge, 18 de setembre
Una vegada més tenim el privilegi de dinar a Ca Pili i Rafa; ens perdérem la convocatòria anterior, però sembla que passà alguna coseta amb l'arròs al forn que va propiciar-ne una altra, i ací estem.
Per començar a patir, uns aperitius, cadascun comprat ex profeso en la millor botiga:
Vermut negre Ciento Volando (Fernández Pons, Godella)
(o cervesa, o aigua...)
Llonganissa seca
Olives kingsize del mercat de Russafa
Ous de llissa llobarrera
Calamarets farcits
Atmeletes fregides

Pa i brètzel de Peter's Delicatessa


Vega Sicilia Valbuena 5º 2017 DO Ribera del Duero
94% Tinto Fino, 6% Merlot
5 anys en fusta nova i usada, i botella (juny 2020)
14,5% vol.
Vega Sicilia. Valbuena de Duero, Valladolid
170.071 botelles bordeleses (quina casualitat, capicua), 5.516 Mágnum, 406 Doble Mágnum, 34 Imperiales i 5 Salmanazar.
Enòleg: Gonzalo Iturriaga
Aprox. 145 € x 2
(Milanta mil gràcies, Carlos i Laura)

Ho té tot: fruita madura, fruites del bosc, regaléssia, xocolate, espècies, torrats (no massa marcats)... buf!


Ja a taula, diverses delicadeses marines:

- llagostins amb cansalada viada
- polp a feira
- sépia amb maionesa

Qualitat, elaboració perfecta... què més podem demanar?






I tornem a la terra per al plat principal: arròs al forn amb costelletes i botifarra.
Nobody's perfect. Hehe, fins i tot als grans xefs els en passa alguna a la cuina, encara que aquesta siga una cuina que desperte l'enveja de qualsevol: gran, lluminosa, bonica, pràctica, amb totes les novetats... I què ha passat hui? La carn s'ha quedat fora en l'últim moment!
Hi haurà una tercera convocatòria arrossera?
A mi m'agradaria ser capaç de fer l'arròs al forn de ma casa, el d'abadejo, però per a deu persones? Això, per a mi, és Mission: Impossible.


Un plat de formatges espectaculars: 
-Olavidia Quesos y Besos. Millor formatge del món 2021
-Pecorino Moliterno al Tartufo (llet crua d'ovella)
-Ojos del Guadiana (manxec reserva, llet crua d'ovella)
-Queso de Tresviso Javier Campo (formatge blau)


Per a les postres, fruita fresca (mango, maduixetes, meló)
Strudel de poma, de Peter's Delicatessa; espectacular. Amb gelat de vainilla

Edoné Rosé Gran Cuvé Extra Brut
60% Tempranillo, 20% Syrah, 20% Pinot Noir
24 mesos sobre mare
Viñedos Balmoral. Alpera, Albacete
Aprox. 17,50 €

Café
Algú s'ha animat amb la llima granissada i el vodka Belvedere (Polònia, aprox. 45 €).

I tot, en un menjador ampli, una catorzena planta amb vistes a la mar, a l'horta, a les torres de l'església d'Almàssera, a la muntanya... Moltíssimes gràcies per tot, parella! Menuts amfitrions!