dilluns, 26 de setembre del 2022

Divagacions al divan de la diva

dissabte, 24 de setembre
Antonio Calero, l'amo del Marina Beach Club, obrí a finals del 2021 LA DIVA (Sorní, 42. El Pla del Remei, l'Eixample - 960 990 020), i se suposa que és "un dels locals més bonics en l'àmbit internacional", amb una carta "descomplicada" que "mescla cultures i gastronomies diferents: mexicana, japonesa, italiana i americana".
Sembla que el projecte -gastronòmic i musical- "començà amb el quadre de Lorraine Dell Wood, considerada la millor pintora d'Art Deco de Hollywood"; per al disseny pensaren en @proyectosingular i per a la cuina en @rakelkarak, que crec que al final no està.
Estem plens de prejudicis, no diré que no, però no sé per què no m'abellia gens vindre a aquest lloc; tot i això és la setmana fantàstica del xic i no li donaré un disgust; ha decidit que hem de conéixer el lloc i ací estem. Tot i que tenen reserva telemàtica, he hagut de telefonar, i després m'han fet reconfirmar per missatge telefònic i per correu electrònic i donar el número de la targeta de crèdit. Hem agafat el torn de les 14,30 i tenim una hora i mitja per dinar.
Mentre hi anem arribant, uns vermuts Yzaguirre (5,50 € x 2) i mançanilla La Guita (3,90 € x 2), sense cap detall de benvinguda. Després aigua amb gas (3 €) i vi.
Ceramic Monastrell 2019
DO València
Monastrell
11 mesos en roure i després en tines de fang
14,5% vol.
Enòleg: Pepe Hidalgo
25,50 €  (Aprox. 15,50 € - 25,99 € a VG)
Un altre prejudici: si haguera vist a la carta que era de VG no l'hauria demanat, però no està malament, encara que té poc a veure amb un murcià: fruita roja, bona acidesa, sense la dolçor de figues i dàtils.


Croqueta líquida de gamba (3,90 € x 5)
Que si pa ranci, que si dacsa... No està malament, curiosa però prescincible.



Tacos divinos mexicanos
De pollastre al curri amb maionesa de sriracha (salsa picant tailandesa), pico de gallo (verdures tallades a dauets), col i coriandre (3,90 € x 5)






Per al plat principal:
Jj i jo, Diva Burger, hamburguesa de wagyu amb formatge cheddar fumat, salsa de rovell d'ou, cecina i encisam Batavia (14,90 € x 2)

Les altres opcions són bacallà (14,50 €), noodles Yakisoba (9,90 €) i Crispy roll (arròs, alga nori, salmó, espàrrecs, formatge...; 11,50 €)



Ja no ens farien falta les postres, perquè aquest és un menjar que ompli molt, però sembla que sense un dolcet final no hi ha festa.

Cremosa. Pastís de formatge amb galetes salades TUC i caramel salat (5,90 €)
La torrija. Llesca en ou, gelat de Kit-Kat, escuma de café (5,50 €)
Contundents, però bones.

Café (2,60 € x 4)

Total: 34,76 € x 5
No parlen valencià
El servei és jove; aprendrà, supose; a nosaltres ens atén un home un poc més major; aprendrà a somriure, supose.
La majoria de taules estan ocupades per grups de dones, de xiques, algunes de les quals van vestides com si isqueren de nit. Algú m'ho explica? Deu tindre alguna cosa a veure allò de l'Ode to Women.
Mai es pot dir "No hi tornaré", però...