dimecres, 3 de novembre de 2021

Per tu, Amparito!

dimarts, 2 de novembre
Ha faltat Amparito, la mare d'una amiga, i he de fer un esforç per recordar si l'he vista només una vegada o més, ja que n'he escoltat tantes anècdotes que la sent ben prop, part de la meua família; és per això que anem a acomiadar-nos-en i a acompanyar un momentet la nostra companya. M'he quedat sense tastar els teus flams salats del putxero, Amparito. A veure si algun dia la teua filla...
I de pas, dinem al poble.
L'oncle Pere (Bollène*, 4. L'Alcúdia. La Ribera - 96299 62 01 / 678 696 454) 
De dilluns a divendres a migdia hi ha menú (11,50 €): primer, segon, pa i postres.
Aigua (1l. 2,20 €) i una copeta de vi (3 € x 2; Armentia y Madrazo 2018 DOCa Rioja. Tempranillo. Bodegas Armentia y Madrazo, Haro. Aprox. 4 € 750 cl)
Compartim:

Coca d'oli amb tomaca i formatge de Ronda


Ensalada russa(també hi ha crema de verdures de temporada, ensalada de pollastre amb caqui Persimon en textures, croquetes casolanes i sopa de ceba)


Canelons de putxero i pasta fresca gratinats amb formatge
Marmitako de tonyina fresca


(les altres opcions són cuixa de pollastre amb creïlles, cuscús de corder, ous cremosos amb creïlles i pernil)


Per a les postres (que no ens feien gens de falta), triem la crema de carabassa amb gelat de formatge i llima i iogurt amb coulís (puré de fuites amb subre) de fruites roges
Café (1,10 €) i infusió del temps (1,30 €)
Total: 16,80 € x 2
Opció recomanable. Bona relació qualitat-preu.

-----------
*Bollène és Bolena, municipi de la Valclusa, regió de Provença-Alps-Costa Blava, França? No he trobat amb quines ciutats està agermanada l'Alcúdia.