diumenge, 21 de novembre del 2021

Més concursets


Amstel oganitza una competició "ben valenciana": el millor entrepà Quart de Poblet i Cacau d'Or, més conegut actualment com "l'esmorçaret". No es podria actuar amb un poc més de respecte cap a la llengua? Entre els "d'açí" i els "esmorçarets" estem apanyats! Mon pare, quan no estava al camió, sempre anava a armossar -sense diminutius-, al bar del poble, on tot el món parlava valencià però ningú no sabia escriure'l; més tard vam descobrir que s'escrivia "esmorzar", ben sonor. Costa tant consultar allò que no sabem?
Mai m'ha agradat això de l'esmorzaret, deu ser cosa del meu poble, ja que com diu Bayarri, "comboi, sentiment, esmorzaret... s'assemblen massa al caloret". I falta "la terreta"

Després de la catarsi, la informació.
El jurat estarà format per Ricard Camarena (president), Rafa Sánchez (mestre cerveser d'Amstel), Salvador Pla (pastisseria Monpla), Paco Alonso i Cruz Martínez (nutricionista) i decidiran el guanyador entre els 10 finalistes seleccionats a través de somesmorzadors (ara sí, amb "z"):
1. Tavernes de la Valldigna, Ca Saoret: bacallà en tempura al curri i titaina del Cabanyal amb tonyina de sorra i pimentons de Padrón amb allada. 
2. Ontinyent, Miranda: pa catalana, llom, ceba i bacó planxa amb Havarti fos i salsa Mery. 
3. València, Raúl, Nuevo Oslo: hamburguesa de figatell, amb reducció de pruna i Amstel Oro, crunchy de ceba, tomaca seca i brots tendres. 
4. Quart de Poblet, Monta Kinto: calamar fresc arrebossat amb allioli. 
5. València, Gastro Pelayo Trinquet: carn de cavall, truita de sobrassada i formatge de cabra de Catí, esclata-sangs, alls tendres i allioli de cacau de collaret. 
6. La Nueva Terraza de San Antonio de Benaixeve: creïlles fregides, pernil, formatge curat i pimentó verd.
7. València (Paterna), Beluga: creïlles a lo pobre amb ou, llom adobat i pimentons amb salsa d'allioli.
8. València, Virrey de Serrería
9. Tavernes de la Valldigna, Ca Àngel: hamburguesa de cérvol, formatge Cheddar, ou, pimentó del piquillo, salsa barbacoa i ranxera.
10a. València, El Racó de Xavi: milfulls de truita de 3 pisos sobre una base de pimentó i alls torrats al forn; truita de creïlla, ensalada d'encisam, ceba, tonyina i olives amb maionesa; truita francesa.
10b.La Bona Cuina III de Riba-roja: creïlles marinades en llet, espècies, llima, AOVE i all, amb Gorgonzola, encisam, tomaca, bacó i Cheddar. 

L'esmorzar guanyador s'anunciarà el 27 de novembre. Feu la vostra aposta!

------------------- 
Guanyadors dels Premis Cacau d’Or 2021
Ca Mario, Alfondeguilla (de 07 a 14h). 
Llaurador, Pedreguer 
Les Tapes de Rafa, Carcaixent  
CENTRAL BAR by Ricard Camarena, València
La Cantina de Ruzafa, València
Cooperativa, València
París, Los Isidros (esmorzar moter)
Ca Saoret, Tavernes de la Valldigna
La Mesedora, Algemesí

Premi Cacau d’Or Especial Amstel a la Cafeteria Restaurant Beluga (Arquebisbe Mayoral,16. València)