diumenge, 21 de novembre del 2021

Beurem i riurem

divendres, 19 de novembre
Kata 168. JJT - “Muchos amigos, un zombi y un castillo
El nom de la kata és un joc a partir de Muchos hijos, un mono y un castillo, una pel·lícula/documental que mostra la particular mare de Gustavo Salmerón, gravada durant 14 anys.
Se'ns presenten uns vins que es volen compartir amb amics (sobretot després d'experiències tan dures com hem viscut últimament): hi ha dos espanyols i un que no (el quart és una mostra que tenim per a fer-ne "la valoració"); hi ha un vi probablement zombi i un vi amb castell.

1. Maduresa 2002 València
30 % syrah, 30 % merlot, 20 % cabernet sauvignon, 10 % tempranillo, 10 % mandó
12% vol.
Celler del Roure (ara, Les Alcusses), Moixent
Pablo Calatayud
2002 és l'ultim any que Pablo Calatayud té assessorament extern; a partir de 2003 serà obra d'ell exclusivament i serà un èxit (El País)
16 €  (el mateix preu que l'actual) 
És un vi que guardàvem a casa, i mai no trobàvem el moment d'encetar, perquè l'etiqueta ens la va dedicar Pablo Calatayud, amb un Carioca gris.

-  Robí, capa baixa, evolucionat
- No és el zombi; francés, mantega, fruita madura, càrnic, llépol, cacau, xocolate, dolç...
- Redó, integrat, elegant, bona acidesa (discussió sobre si aguantaria més temps o no). IM-PRESSIONANT. A mi em sembla el francés.

2. Berberana Cosecha especial 1952 DOCa Rioja
60% tempranillo, 30% garnatxa, 10% mazuelo 
18 - 24 mesos en tines grans de fusta vella de l'època fundacional; 8-9 anys en bota usada de roure americà de 225 l;  4 anys en botella 
Bodegas Berberana. Ollauri (La Rioja)
135 €??

- Color Coca-Cola
- Restes de copes l'endemà d'una festa. Essència regaléssia
- Diuen que es pot beure... La veritat és que és al·lucinant que un vi de 69 anys, dins una botella que ha dut molt mala vida, encara estiga "viu", encara no zombi.
Aquest vi és l'últim d'una partida que comprà el tio Juan, cap als 80; Jj la trobà fa poc perduda en un racó de la cuina de la platja.

3. Château Mouton Rothschild 2004 Pauillac APC
Cabernet Sauvignon 69% /Merlot 15% /Cabernet Franc 13%, Petit verdot 3%
12,5% vol.
Château Mouton Rothschild. Paulhac (Medòc)
Aprox. 375-725 €
L'etiqueta és una aquarel·la de Carles d'Anglaterra Etiquetes

- Capa mitjana, més jove que el primer
- Ferro, sang, mineral, salat...
- No fusta, espècies, metàl·lic, 

Quan sabem què és, i quant val, no hi donem crèdit. Més,en volem més! Hahaha.
Jj el comprà fa temps a Makro i esperava una ocasió especial per obrir-lo.

4. Vi sense nom
100% Tempranillo
Diego Fernández   5 barricas
Preu? Encara no ha eixit al mercat.
- Cirera, capa mitjana-alta, net, bonic, jove
- Fruitamadura,  jove, flors, violeta, caramen de violeta, potser massa aromàtic, 
- Dolcet, fruita, no complex

No he sabut distingir entre un vi de 16 € i un galàctic. Al·lucinant!


Per a sopar,

la imprescindible truita de creïlla






i l'esperada col fregida, amb llom i embotit;





tomaca amb albergínia,



ensalada amb encisam, endívia, magrana i ratlladura de taronja.


Pa del forn de La Tahoneta i de Vicente Raimundo.

Argilo 2017
Madiran AMC
Tannat
14% vol.
Marie-Maria. Crouseilles
Aprox. 18 €


Formatges:
1. Comté Janier, vaca, 18 mesos
2. Coeur Cendré Fermier J.Pouillot, cabra
3. Carrat Bauma, cendrat, cabra; Berguedà
4. Besos del Rey Silo, llet crua de vaca, Pravia
5. Savel Blau Ribeira Sacra, Airas Moniz, vaca


Per a les postres, taronja, mandarina, pera, mangrana, mango...


I unes cristinetes del forn Vicente Raimundo (Àngel Guimerà, 58): crema, trufa i nata