dijous, 14 d’octubre del 2021

Viatge gastronòmic al costat de casa

dilluns, 11 d'octubre 
No, no estem de pont; avui hem treballat, però hem volgut fer un poquet de festa, encara que ens ha costat, perquè molts dels restaurants que tenim a la llista de pendents tanquen els dilluns; finalment hem trobat taula a Ryokō (Císcar*, 49. La Gran Via, L'Eixample - 960 491 947), així que comencem a "viatjar" (em diuen que és això el que significa el nom del restaurant).
Què és la cuina nikkei? En mercadoflotante n'expliquen l'origen, però ara deixem-ho en "cuina peruano-japonesa"; al web del restaurant llegim que el xef, Adam V. Boyer, ens ofereix una fusió de les cultures que coneix: Perú, Japó, Tailàndia, Itàlia, Holanda… 
Mentre espere al xic, un vermut Petroni (4 €). Sense cap detall de benvinguda.
Hi ha menú Degustació (35 €), però els festius i la vespra no el serveixen. Demanem dos plats cadascú, però els compartim:

Roll de causa limeña. 
Puré de creïlla agra torrada, ají limo, llima verda, peix del dia i paper de soja (11 €)







Uramaki Mar i muntanya, 
amb gamba en tempura, llom de vedella i moniato en textures amb salsa teriyaki (12,50 €)
Curiós, amb bones textures




Curri roig de moniato amb frijoles negres, pico de gallo (verduretes) i arròs al vapor amb flor d'hibisc (9 €)






Anticucho
de xulla de corder marinada en salsa anticuchana i fumada al moment, amb ají limo, puré de dacsa choclo i ensalada criolla de ceba, ají i celiandre (16 €).
Serveixen el plat tapat amb una cúpula de vidre plena de fum (no he fet foto) .
Està molt bo, la carn al punt i saborosa, amb mescla d'ingredients que et transporten volant als Andes.

Ens agraden molt els plats, però han tardat tant a prendre nota i a començar a servir, i ha passat tant de temps entre plat i plat que ja no tenim ganes de postres.

Total: 28,80 € x 2
No parlen valencià
------------
*Gabriel Siscar i Siscar (Oliva, 1759 – Gibraltar,1829), nebot dels il·lustrats Gregori i Joan Antoni Maians i Siscar, fou mariner, polític (liberal) i matemàtic (col·laborà amb l'Institut de París per a l'establiment del sistema decimal en 1798).
En 1875 el carrer Císcar era el que ara és Cerdà de Tallada i posteriorment també el que ara és Comte Salvatierra; des de 1921 Siscar és el carrer entre Marqués de Túria i Regne de València