dijous, 14 d’octubre del 2021

Taiwan és xinesa?

dimecres, 13 d'octubre
Què sabeu de Taiwan (i no val allò del "made in Taiwan")? Jo, poca cosa, que és una illa, i que hi ha una ciutat que és Taipei. Però és Xina o no? Doncs és la República de la Xina (1912), també coneguda pel nom de l'illa principal, Taiwan (o tradicionalment Formosa), ben diferent de la República Popular de la Xina. Espanya no la reconeix com a país independent. La presidenta és una dona, Tsai Ing-wen. Les llengües majoritàries són el taiwanés i el xinés mandarí, però hi ha moltes altres minoritàries.
I avui, en un pensat i fet venim a dinar a un baret taiwanés que ens havien recomanant fa temps, Casa Tafu (fb Julio Antonio*, 26. La Roqueta, Extramurs - 961 015 348), en ple barri xinés (no el de Velluters, sinó el dels voltants del carrer Pelai; a València, Taiwan sí que està en la Xina). S'hi col·locaran finalment els arcs "Chinatown" a pesar de l'oposició veïnal?

Hi ha carta però ens deixem aconsellar per una de les dues xiques que duen el local.

Cervesa xinesa Tsingtao (2 € x 2)



Pollastre fregit (6 €)
(molt més bo del que sembla per l'aspecte de la foto)





Bento
de llom amb verdures de temporada (8,50 €)

Pots repetir, si vols.
No demanem postres
Total: 9,25 € x 2 (no es pot pagar amb targeta)

Només obrin a migdia.

Haurem de tornar-hi a tastar el lu rou fan, el plat típic taiwanés, porc estofat amb arròs.

Lloc molt recomanable; les xiques que l'atenen són la simpatia en persona.
No parlen valencià
                 -----------


*El carrer Julio Antonio està dedicat, des de 1922 i a pesar del cronista de la ciutat, a l'escultor català Antonio Rodríguez Hernández (Móra d'Ebre, 1889 - Madrid, 1919). Quina relació té amb València? Sembla que hi va viure molt poc de temps, al carrer Ciril Amorós, per problemes de salut.
Abans fou el carrer Palmera (hi hagué una palmera centenària fins 1994), i des de 1878 el carrer Paloma (callesyplazasdevalencia)