dilluns, 23 d’agost del 2021

Ni mercat ni bar. Gastro espai?

divendres, 20 d'agost
En 2019 Platero Utopic Food guanyà el premi de la millor hamburguesa d'Espanya (hamburguesa de bou especiada amb doble de formatge cheddar, cansalada fumada, ceba a la planxa i ceba cruixent, i dues salses, barbacoa i una altra d'elaboració pròpia) (The Champions Burger). Volíem anar-hi amb les xiquetes, però no he pogut aclarir si no hi ha taula o està tancat i al final canviem d'idea.
A la Guia Hedonista llig un article sobre les tres millors hamburgueses de València segons Joe Burger:
1. Hundred (Misser Mascó, 22 / Mercabanyal)
2. Beak&Trotter (Comte Altea, 30)
3. El Tarantino Chiflado (Pius XII, 19)
La llista continuaria amb Soul Coffee (Paiporta), Platero Utopik Food, The Fitzgerald Burger Company, Jenkin's, Have Bean Cafe, The Burger Film i Circo Burger.
Mediterránea de Hamburguesas, Burger Beer, Canalla, o MercatBar en quedarien fora.
Intentem reservar taula en algun d'aquests llocs a una hora que ens apanye, però finalment anem sense reservar a Mercabanyal (Eugenia Viñes*, 225, El Cabanyal-Canyamelar). Ho escric en valencià, però en tots els rètols està escrit amb "ñ"; almenys aquest espai no porta nom de sant (San Miguel, San Valero, San Vicente...)
És un "espai gastronòmic" que va obrir a finals de maig de 2019, amb diverses parades-restaurants: Kento (japonés), Sorsi e Morsi (italià), La Freiduría, El Bar, Baovan (baos), Tanto Monta (barquetes, pinxos), La Crêpe, Hundred (hamburgueses), Pops'n Bops (gelats); cal afegir-hi Mercabañal Club. Hi ha taules i taulells en espais interiors, pati i terrassa.
Fem cua per a entrar-hi; ens adjudiquen una tauleta a l'interior en la planta baixa, amb finestra cap al pati. 
Jj fa cua per a comprar l'hamburguesa (Hundred) i torna amb un aparell dels que vibra i s'il·lumina quan la comanda està preparada. Com no podia ser d'una altra manera, demanem l'hamburguesa que guanyà el premi a la millor d'Espanya en 2018, la Singular (200 grams de carn madurada 90 dies, formatge Cheddar, cansalada viada, salsa BBQ casolana, ceba caramel·litzada i crema Camembert; 9,50 € x 2).

BonViveur
No sabia si fer-me una Coca-Cola o una cervesa, però mentre esperava demane un vermut Vittore (2,50 €) i després ja no bec res més. Jj, cervesa Amstel (3,50 €).

També comprem calamaronets arrebossats amb allioli a La Freiduría (7,50 €)


I jo acabe amb un gelat artesà amb pal, de pastís de formatge (cheesecake), a Pops'n Bops (3,50 €)


Dubte que hi tornem; he fet la foto perquè és l'únic que hem trobat en valencià.





------------------
*Eugenia Viñes i Cases (?? - 1923) fou promotora de l'Asil de La nostra Senyora del Carme, construït a la vora de la mar entre el Cabanyal i la Malvarrosa per tractar nenes amb deficiències físiques, raquítiques, escrofulosas i òrfenes pobres, encara que amb el temps ha anat canviant d'activitat (he llegit que fou per a "purificar" els diners de l'herència familiar que provenien del tràfic d'esclaus,1845-1866).