divendres, 20 d’agost del 2021

El Central amb flaire d'alfàbega

dimarts, 17 d'agost
Central Bar. Mercat Central. Ciutat de Bruges. Parades 105-131)
Al llarg de l'any, entre setmana, és difícil poder anar a esmorzar a un baret sense pressa; coincidir amb Jj, impossible; en estiu no és el mateix, o els bars estan tancats o l'ambient és distint; si damunt el lloc triat és Central Bar, la cosa ja és de novel·la. La majoria de la gent que hi ha és turista; quasi tota estrangera. Ens hem d'apuntar en una llista i ens avisen que la cua és de més o menys una hora; encara que criden per telèfon abans, al final, una hora.
Les noves normes prohibeixen menjar al taulell del bar, de manera que hi ha unes posts enganxades, perpendiculars, que fan de tauleta. La carta, al codi QR i escrita en un vidre a la paret.
Jo, una copeta de vi (Rioja, Duero o valencià?) Safrà 2019 (70% Mandó, 30% Arcos. Celler del Roure / Les Alcusses. 3,80 €) 
i Jj, una mitjana de cervesa Águila sense filtrar (3,50 €)

Primer ens trauen els entrepans, amb pa de pataqueta;
un Mary (sépia amb allioli, 7,50 €)
i mig Canalla (botifarra picant, ou remenat i pimentó en salmorra, 4,10 €).
Els dos molt bons.




I després ja trauen els entrants (?!)

Flors de carabasseta farcides (brull, formatge curat i mozzarella) en tempura d'Amstel Radler 
(12,40 €)













I bunyols de bacallà (12 €)

Fins i saborosos (encara que jo preferisc les mandonguilles de la mamma o de Ca Pepico)









Tot i que no caldria, no em resistisc a tastar el famós pastís de formatge (7,50 €!!!). Potent, deliciós.  
Café (1,60 €)
Total: 26,20 € x 2
Una bona experiència per als turistes; a mi m'ha resultat car i prescindible (probablement perquè avui havíem eixit de casa amb el xip "esmorzar de poble / barri"; ens ha servit de dinar, això sí)

Parlen valencià



Per segon any consecutiu, les festes de molts pobles no s'han celebrat. Bétera ha repartit les Alfàbegues de la seua Festa per edificis municipals, centres de Salut, hospitals, llocs turístics... Així que hem esmorzat amb l'oloreta de l'alfàbega que hi ha al mercat i la del suc de taronja d'una de les nombroses parades on el compren els guiris juntament amb els gotes de fruita exòtica talladeta.