dijous, 12 d’agost de 2021

Dos estómacs contents

dilluns, 9 d'agost
Com definiríeu vosaltres un gastrobar? És una moda? Una modernor? És el prêt-à-porter dels grans xefs? En què es diferencia d'un bar? Segons el diccionari, un bar és un "establiment on se serveixen menjars i begudes" i el prefix gastro- prové de la paraula grega gastér, gastrós, que significa 'estómac'. Quin sentit té ajuntar-ho? I si una de les accepcions de gastronomia és "Art de degustar i apreciar els menjars i les begudes" (l'altra és "Coneixement de l'elaboració i la composició dels plats"), vol dir que al bar no cal que els apreciem? O només que no hi ha art? I ja posats, en què es diferencia d'un restaurant? A l'AVL llig que un gastrobar és un "Establiment de restauració que té com a objectiu acostar l'alta cuina a qualsevol tipus de client oferint plats de qualitat a preus assequibles", i a la RAE que és un "Bar o restaurant que ofereix tapes i racions d'alta cuina". En fi, no pretenc que açò siga una disquisició, i no entraré en allò de l'"alta cuina", ni de la "cuina d'autor"...
Canviant de tema, els amics dels nostres amics són els nostres amics? Potser no, però si Fede em recomana el restaurant d'un amic, sé que valdrà la pena anar-hi. I damunt després descobrisc que l'amic és un antic alumne de la Garrigosa! Com me n'alegre! Quina sorpresa! 

ANAVI. Verge del Puig, 18. El Puig - 961 471 240
No m'agraden massa els acrònims com a noms de bars/botigues/negocis (Ana+Vicent), però el local és ben agradable, ampli, clar, acollidor... s'hi està bé.
També hi ha una terrassa preciosa, però fa molta calor i preferim dinar dins.

Demanem el menú del dia (12 €)

Aigua amb gas Perrier (1,60 €) i sense gas (1,50 €)

Detall de benvinguda: albergínies amb mel (i pa ratllat)

Primer plat

Ensalada
No m'agrada el mesclum de paquet, però amb els altres ingredients (tomaquetes, dacsa dolça i dacsa cruixent, pit de pollastre...) i la salsa, amb mel i mostassa, ha quedat una ensalada abellidora




Canelons de creps de pollastre rostit, ceba morada, brull i mozzarella, sobre llit de romesco
Ben bons

(Hi ha també l'opció d'ous remenats amb verdures)






Plat principal

Guisat de galta de porc
(no és galta -té os-, però la carn està molt tendra i saborosa)





Calamarets amb creïlles i cuscús.
Deliciosos

(se m'ha oblidat fer la foto i molt amablement me n'han enviat una)

(La tercera opció és paella)









Per a les postres, en principi vull fruita, però no em resistisc a un pastís de carlota 
Jj demana meló d'Alger (també hi ha pastís de xocolate, pastís de galleta i crema catalana).

Total: 13,55 € x 2
Definitivament, "plats de qualitat a preus assequibles". 
Molt bon servei i atenció.
Lloc recomanable.

Parlen valencià