dilluns, 16 d’agost de 2021

La pitonissa ens deixa atònits en bona sintonia amb el butoni per trencar la monotonia

diumenge, 15 d'agost - La Festa
Pizzeria Toni Avda Neptú, 21. Platja de La Pobla de Farnals - 961 460 790
Hem reservat la vespra una taula a la terrassa (de nit hi ha dos torns; al migdia, no). Error, quina calor!
Aigua amb gas Perrier (2,70 € x 2), cervesa (2,30 €), aigua 1l (2,50 €), Aquarius taronja (2,20 €).
Cap detall de benvinguda.
Ofereixen menú del dia, però n'hi ha que venen amb la idea fixa d'una calzone, així que... 

Compartim unes creïlles braves (5,30 €)
M'agrada més que el pebre roig i l'allioli vagen alhora, però estan bonesI uns rotllets d'albergínia amb pernil dolç, formatge i tomaca (8,50 €)
No tenen una gran acollidaI després ja cadascú demana un plat.

Jo, ensalada de cítrics i fruites seques: encisam fulla de roure, ruca, formatge grec, tomaquetes, taronja, mangrana, pipes, anous, pinyons... (9,90 €). Abellidora.

Les altres opcions són les pizzes plegades (formatge, tomaca, orenga; 10,30 € x 2) Calzone (amb llonganissa -salchichon- i pernil dolç) i Toni (amb tonyina, anxoves, pernil dolç), 

El calzone és una pizza plegada; és una especialitat gastronòmica originària de Bari i de Nàpols. Té la forma d'una mitja lluna, està fet amb una massa de pa salada i està farcit d'una sèrie d'ingredients comuns amb els de la pizza. La paraula calzone vol dir "mitges o pantalons" 


i uns macarrons amb quatre formatges (9,70 €)


Total: 16,60 € x 4

No parlen valenciàdiumenge, 31 d'octubre
Res, que avui els xiquets volien uns carbonara i no hi ha hagut res a fer. Després d'una excursioneta al castell de Sagunt, toca dinar a la pizzeria.
Aigua (1l 2,50 €), Aquarius de taronja (2,20 €) i una copeta de vi (2,20 €)

Compartim uns entrants
ensalada russa (5,70), un poc àcida

i puntilla (calamaronets; realment són sepietes, calamarets, polpets...? 8,20 €)Jj i la xiqueta, espaguetis a la (falsa) carbonara (8,75 € x 2), amb mooolta nata.
La carbonara és una salsa senzilla, de Roma, que no porta nata, només guanciale -carn de la papada de porc-, formatge pecorino, ous frescos i  pebre negre (molt de pebre acabat de moldre, de fet és el que li dona el nom "negre com el carbó"), i una mica més de formatge ratllat per damunt.

Jo repetisc ensalada de cítrics, però avui no està tan bona com l'altre dia, i això que és més temporada de taronja i mangrana; l'encisam, passadet (9,90 €)

Total: 16,10 € x 3
No parlen valencià, però si que porten una carasseta amb aranyes!