dimecres, 17 d’abril del 2019

Prima(vi)ra 19

Amb el canvi d'estació, comencem nova temporada de vins.

Enguany, la primavera ha començat el 20 de març a les 21,58 hores.
I de seguida -el dia 21 a les 02,43 h- hi ha hagut lluna plena, una superlluna (distància mínima amb la Terra).
Des del Primer Concili de Nicea (325) la Pasqua de Resurrecció se celebra el diumenge següent de la lluna plena posterior a l'equinocci de primavera. Aleshores, per què diumenge de Pasqua és el dia 21 d'abril i no fou el 24 de març?
-----------------

Schieferkopf Silvaner 2016 Franken
100% Sylvaner
11,5% vol
Domaine Schieferkopf (M.Chapoutier) Nordheim am Main, Bavària, Alemanya
Aprox. 8,90 - 11,50 €

Flors, herba, fruita blanca. Molt agradable.

------------------
diumenge, 14 d'abril 💗💛💜 / diumenge de Rams

Que abandonats teníem els dinarets familiars!
Avui per a la picadeta, menjar típic de quaresma com les mandonguilles d'abadejo, la tomaca, pimentó i tonyina o les faves fregides; i també de Pasqua, com la llonganisseta o l'embotit, a més de galetetes, fruites seques i ensalada. I per a dinar, arròs de putxero. Boníssim, com sempre.

Habla del Silencio 2016 IGP Extremadura
Syrah, Cabernet sauvignon, Tempranillo, Cabernet Franc
6 mesos en roure francés     14,5% vol.
Bodegas Habla. Trujillo, Cáceres
Enòloga: Mercedes Suárez González (Assessor: Florent Dumeau?)
Aprox. 10,50 €
Fruita, espècies, mineral... bo.

Buena Pinta 2015 DO Manchuela
Moravia Agria, Garnatxa tintera (85%-15%?)
7 mesos en roure francés usat
12,5% vol.
Bodegas y Viñedos Ponce. Iniesta, Conca
Juan Antonio Ponce
Aprox. 14,40 €
Tan curiós! Floral, balsàmic...

----------------------
dimecres, 1 de maig

Impromptu 2017 DO València
100% Pinot Noir
13,5% vol.
Bodegas Hispano+Suizas. El Pontón, Requena
20,50 €
Un poc dde fruita, de forn i de vainilla. Boníssim





Amb un plateret d'angules

i una paelleta de fideus amb calamars i clòtxines

diumenge, 1 de maig
A la platja, l'aperitiu, uns eriçons que el xic acaba d'agafar,


La sastreria 2017 DO Cariñena
Garnatxa Blanca
13,5% vol.
Makro

Senzillet però molt agradable





I després, dinaret familiar.
Amb caragols i cogombres de mar també acabats d'agafar, pernil, formatge, embotit, esgarradet, ensalades, clòtxines...
I un arròs al forn, sííí, d'abadejo. Que bo! Gràcies, Carmen.


Codorniu Prima Vides DO Cava
Macabeu, Xarel·lo i Parellada
11,5% vol
Codorniu. Sant Sadurní d'Anoia
Aprox. 5 €

Laya 2018 DOP Almansa
70% Garnatxa tintera, 30% Monastrell
4 mesos en roure francés
14% vol.
Bodegas Atalaya. Almansa
Aprox. 5,50 €





Per a les postres, fruita d'estiu (albercocs, meló d'Alger, cireres, plàtan, pinya, maduixes i kiwi) i coca amb nous i panses del Forn Vell.
-------------------
Quan una cosa es posa de moda... es posa de moda. Ara tots demanen cervesa IPA. I què és això? Indian Pale Ale. Alta graduació, sabor complex, amarg combinat amb dolçor caramel·litzada...
Kadabra
Llúpol, rent, malta
6,5% vol.