dijous, 4 d’abril del 2019

Ou "estavellat"

dimarts, 2 d'abril

Matemàtic Marzal, 11. La Roqueta - 961 107 848

Llig a ComeryBeber que el restaurant va obrir a València en 2017, amb el xef ZhongYi Chen, alumne de Zhouxiong, mestre reconegut en l'alta cuina tradicional xinesa a l'estil Ou, una de les més antigues de la Xina (dinastia Song, 960-1279), que rep el nom del riu Ou, un dels més importants de la província de Zhejiang i que passa per la ciutat de Wenzhou, capital d'aquest estil de cuina. Serà veritat? No trobe informació sobre aquesta cuina enlloc.
Nosaltres hi anem perquè li l'havien recomanat molt i molt a JJ.
El carrer està ple de deixalles perquè hi ha hagut mercat. Plovisqueja. Són més de 15,30 i el restaurant està buit. Ens asseiem en la tauleta al costat de la finestra. Demanem que ens aconsellen un poc. Cap recomanació. Ens deixen a taula una carta desgavellada llarga llarguíssima ben poc suggerent.
Dues cerveses Amstel  (x 1,40 €) sense cap detall de benvinguda.
Finalment demanem uns plats per a compartir:
Tallarins tres delícies (4,80 €). Un bon refregit

Medusa de mar amb carabasseta i api (9,80 €). Impossibles, dures, cartilaginoses...

Costelles de porc (5,50 €). On està la carn?

També havíem demanat anguila; en principi en tenien, però era que no. Tant se val, ens en volem anar. Ja dinarem a casa.
Potser avui lliurava el xef. O potser no hem sabut triar.

Total: 11,45 € x 2

No parlen valencià.
---------------
Miquel Marzal i Bertomeu (Sueca, 1856 - Barcelona, 1915). Estudià ciències exactes a Madrid i fou catedràtic d’Anàlisi Matemàtica a la Universitat de Barcelona. Escriví volums especialitzats, entre ells Análisis matemático, traduït a diversos idiomes.
--------
En el segle XV, amb el permís del papa Alexandre VI, es va instal·lar en aquesta zona un convent franciscà de dones, el convent del Sant Sepulcre de Jerusalem, amb una església adjacent d'estils gòtic i barroc. Segons dades de J. Diez Arnal, el centre pertanyia a l'advocació de la Mare de Déu de l'Espasme. El convent va ser parcialment destruït pels espanyols en 1811 després de la Guerra de la Independència contra els francesos. Es va restaurar després del conflicte, però en 1835, amb la desamortització de Mendizábal, va quedar abandonat, i fou enderrocat en 1933.