diumenge, 10 de març de 2019

Enguany, ara... Oganyo

dissabte, 9 de març
Oganyo. Bèlgica, 30 (Mestalla, el Pla del Real) - 961 184 090
"Oganyo (RAE: "hogaño, ogaño" < HOC ANNO - enguany> l'època actual) és present, vanguàrdia i modernitat, però en el seu significat també s'amaga el seu antònim, antany; hi ha passat, arrels, origen en els plats de Karlos Moreno (extremeny; va estar dos anys al Mui d'Espai Rambleta).
Per no enfadar ningú, ny / ñ.

En entrar, em trobe música en directe, són Lulú i Los Tigretones (ella cantant, amb un tigretón que toca la guitarra)


És un local ample i acollidor (Interiorisme: Fela Almenar), amb làmpades "llibre obert" sobre les taules, pots de vidre amb conserves de colors variats...
Mentre espere, un vermut , amb unes olivetes (3,50 €)
Ciento Volando Vermut
Macabeu, alcohol de destil·lació artesanal de malta de cereal, madurat en bóta
15,5% vol.
Fernández Pons. Godella

Quan estem tots, canviem de taula, una al fons, al costat de la cuina oberta. No hi ha estovalles, però la fusta de la taula és tan càlida...

Hi ha carta, però triem el menú "Dejarse llevar" de 6 plats (35 €), i no tenen cap problema a incloure-hi l'ensalada russa que ens abelleix.


Quite 2017 DO Bierzo
100% Mencia
Roure francés i fang
13% vol.
Verónica Ortega. Valtuille de Abajo, Lleó






La vaixella és de Domanises. També hi ha posts de fusta.

-Ostres Claire nº 2 amb vinagre de xerés i estragó
-Paté de campanya casolà (pollastre, conill i pistatxos) amb chutney de caqui i cogombrets envinagrats

-Ensalada russa amb ventresca d'almadrava. Molt particular, deliciosa

-Panellet amb bistec tartar i ou de guatla. Espectacular

-Carxofes, medul·la, tòfona i llima en salmorra


De sol a sol Verdasco 2015 Castella-La Manxa
Tinto Velasco (benitillo, tinta, frasco...)
12-14 mesos en roure francés usat
14,5% vol.
Esencia Rural. Quero, Toledo
Julián Ruiz Villanueva? Bruno Ruiz?

Balsàmic, clau, carbó... Diferent.



-Gall de sant Pere amb créixens saltats; picat de tomaca, escalunya i pebrera

-Presa ibèrica amb pimentó peruà; salses de moniato a la barbacoa, creïlla amb mostassa i col trufada amb xips de cansalada

-Cucurutxos amb gelat de iogurt i llima negra

-Milfulls amb crema, gelat de vainilla i gerds; merenga seca, pinya i suc de maduixes

Licor de taronja Carmeleta (3,50 €)

Amb els cafés (1,20 € x 3) o la infusió (1,50 €), uns núvols de fruita de la passió i uns cookies de xocolata.

Total: 39,65 €
Absolutament recomanable. Tot boníssim, i molt ben servit.
No sóc molt aficionada als còctels, però crec que m'hi animaré algun dia, sembla que Juan Carlos Padilla n'és un expert.

No parlen valencià (encara que sí que m'han contestat un correu en valencià).

Abreunvinito/Verema
"Así es Oganyo, el nuevo restaurante de Karlos Moreno donde conviven pasado y presente"
 "Vieira a la parilla en Oganyo"
Gaudaru