dimarts, 12 de març de 2019

Benicarló-València-Madrid

dilluns, 11 de març
Hi ha vegades que la vida -la parella, els amics...- t'ofereix uns regals impagables. Quin privilegi el d'avui, veure la mascletà (de la pirotècnia Tomàs de Benicarló) des del balcó del segon pis de l'edifici Època (1910). M'encisa veure com esclata la pólvora en terra; el ritme ha estat original (l'únic que no m'agrada és allò dels fums dels colors de la bandereta que no deixen veure el foc). Encara estic aborronada. Gràcies, S.

Mentre esperàvem que començara, uns vinets DOP Utiel-Requena, de Dominio de la Vega:
Añacal tinto joven (Boval 12,5% vol), Añacal blanco joven (80% Macabeu, 20% Sauvignon Blanc; 11,75% vol) i Añacal joven rosado (Boval; 12,50% vol.); o cervesa o refresc. En acabant, un cava, també de Dominio de la Vega.
I unes tapetes


Per a dinar, D. ha reservat al Café Madrid (carrer de l'Abadia de Sant Martí*, 10 - Sant Francesc, Ciutat Vella - 960 660 507), en la taula més bonica del local, amb un gran finestral al palau del Marqués de  Dosaigües.

A la cuina, Nacho Romero (Kaymus) i al bar amb els còctels, Iván Talens.

Ens deixem aconsellar i compartim tots els plats al centre.

Ourive Godello 2017 DO Ribeira Sacra
100% Godello
8 mesos en bóta sobre pòsit
13% vol.
Ronsel do Sil. Parada de Sil, Orense
32 €
Saborós, intens, fruita, mineral...
["ourive" significa "orfebre"]

Aigua (6 € x 2 + 3 € x 4 = 18 €)
Trauen una cistelleta de pans diversos (sense preguntar). Servei de cobert i pa: 2 € x 5 = 10 €.

Ostres (naturals 5 € x2; a la brasa, en escabetx, al Bloody Mary 5,50 € x 3)

Carabasseta, parmesà i fruites seques (12,50 €). Molt ben adobada i amb textures agradables.

Ensalada russa Kaymus, amb gambes (9 €). Un clàssic.

Dim-sum de llangostins i papada amb soia (3,50 € x 5)

Cebiche de corbina amb llet de mango (13,00 €). Potser massa cítric.

Bistec tàrtar (18 €)

Rossejat de fideu amb marisc (14,00 € x 2) [abans de coure's l'arròs en el caldo o l'aigua, es rosseja en oli d'oliva]

Amb les postres estem molt indecisos; jo volia una copeta d'aigua de València, però com que ens diuen que serà un detall de la casa acceptem alguna suggerència.

[Diu la Viquipèdia que l'Aigua de València és un còctel creat l'any 1959 pel pintor Constante Gil (1926-2009) en aquest Café. Porta suc de taronja, cava, ginebra i vodka. Jo solia beure'n al Café de la Seu (1978-2004)]

Fruita natural (4,50 €) i Postres d'Aigua de València (6,50 €)

Tiramisú blanc Café Madrid (6 €)

Cafés (2 € x 3) i infusions (2,20 €)
Total: 42,40 € x 5
La cuina no és espectacular (o no hem encertat en els plats), però el lloc mereix la pena.

Parlen valencià

En Abreunvinito/Verema trobareu una perfecta descripció dels plats.

Després he llegit que la terrassa està oberta, en Falles, de 12 h a 00,30 h. A veure si pot ser un altre dia.

 "Todos tenemos una historia en Café Madrid"
-------------------------------
*En aquest carrer hi hagué la casa abadia on vivien els rectors i vicaris de l'església de Sant Martí, una de les més antigues de la ciutat de València; el seu origen cal buscar-lo en la conquesta de la ciutat per Jaume I, sent en principi una mesquita consagrada al culte catòlic. El carrer, abans de 1939, s'anomenà dels Vicaris, Baró de Bétera i Socorro Roig (1936).