diumenge, 3 de juny de 2018

Entre Morvedre i el Palància

dissabte, 2 de juny de 2018

David Marqués era mestre de música; ho deixà per la Taperia Nostre Bar de la família a Torres Torres, passà pel Casino antic de Castelló i ha obert Gastroadictos a Sogorb (Carrer Palau, 22 - 655 933 302), amb Sílvia Almer. També fa classes de cuina i televisió; tot un personatge.
Avui el coneixeré gràcies a la soneixina major (que em matarà si llig això de "soneixina", ella, que és tan "sonejera").

Com que fa un oratge tan raret, no sabem si quedar-nos a la terrassa o estar al porxe cobert; ens arrisquem i encertem, amb més claror.


Només hi ha la possibilitat del menú degustació (27 €).
Comencem amb una cerveseta Alhambra (1,80 € x 2), i el detall d'unes olivetes adobades.

Els entrants són fixos:
- Coca de tàrtara amb dacsa i marinats. Comencem bé.

- Ravioli de botifarra de Sogorb, poma i mango. Atenció al plat, sí, un pot tot rebregat!

- Cupcake de creïlla, ou i pernil de Sogorb. Molt encertades.

- Carabasseta, alvocat, sèsam i olivada de Viver

- Carxofes de Navaixes, xocolate blanc, fruites seques de la Serra d'Espadà i paté de Teresa. Fantàstiques, tot i l'atreviment de la carxofa coberta de xocolate blanc

Com podeu observar, hi ha molts productes de proximitat. M'agrada.


Jo continue amb una copeta de vi (A. continua amb la cervesa)
Avan OK 2016 DO Ribera del Duero
4 mesos en bóta de roure francés
14% vol
AvanVinos. Bodegas y Viñedos Juan Manuel Burgos. Fuentelcésped, Burgos
3 € copa (Aprox. 5,04 €)
Fruita, pebre negre i clau.




- "Tras la cortina de humo", amb gambes


- Plat principal (a triar entre cinc):
Jo, Curri Verd Thai de cansalada viada de Sogorb. Excel·lent.

Amparo, lluç. També hi havia ollica de poble, paella amb calamar, sépia i allets; i arròs melós amb costelles, carabassa d'Altura, carxofes i pernil de Sogorb.

No hem demanat pa i no ens han preguntat si en volíem, però he llegit després que és de massa mare i que cobren 2 €, amb AOVE.

Postres:
- Mascarpone, xocolate i café
- Meló, llima, safrà i fruites seques. Fresquet i molt bo

Café (1,30 € x 2) amb petit fours (boletes amb coco i bombonets de xocolate, un d'ells picant; se suposa que qui agafa el picant paga els gintònics, i A. s'ha afanyat a agafar el primer, diu que picava molt; ella paga)

Hi ha moltes varietats de ginebra i tònica. Ens recomanen un gintònic cítric, amb ginebra Mediterranean Gin Firex (de Sogorb) i una tònica Premium amb yuzu (7 € x 2)
Com que el temps està com està, ens recomanen que en els beguem en la zona coberta del chill-out; bona idea.

Total: 33,75 € x 2
Parlen valencià! (sí, a Sogorb)
Si esteu per la zona, no vos el podeu perdre.