diumenge, 4 de febrer de 2018

Entre vins i tòfones

dijous, 1 de febrer del 2018
Entrevins. Carrer de la Pau, 7.  Seu-Xerea - 963 333 523


La primera que arriba ens envia una foto mentre espera fent birlibirloqueries amb un vermut i unes papes.

JJ es fa una cervesa i, quan estem tots, pugem al restaurant de dalt.
Hi ha carta i un menú del dia de 20 €, però nosaltres hem vingut a tastar el Menú Degustació especial de 6 plats amb tòfona negra de Sarrión (Tuber melanosporum), 39,50 €.

Hi ha una carta de vins ampla. Finalment és Guillaume qui decidirà el vi.

Sensal 2016 DO València
70% garnatxa tintera, 30% monastrell
10 mesos en bóta
Javi Revert. La Font de la Figuera
14% vol.
29 € (21,90 € Vinissimus)

Molta fruita, amb notes especiades i torrades. Agradable.




-Tataki de corbina camb mantega trufada. Bon començament!


-Espuma de creïlla amb rovell d'ou curat trufat i cucarrons. Sé que queda molt coent si dic que és d'una "senzillesa sublim", però... que bo!


-Ravioli de pularda amb capuccina trufada de nyàmera (topinàmbur).


- Rap al forn amb guisat de card, carxofa i tòfona.


I ara ve la discussió sobre el cardet i la penca. A ma casa i a la d'Ester, posen cardet al putxero; a la de Joanjo i a la de Carme, penques, que deuen ser el mateix.
El card comú o card comestible (Cynara cardunculus) és una planta herbàcia de diversos gèneres, que es caracteritza per tindre les fulles, la tija i els capítols generalment espinosos (Diccionari AVL)



La penca és la fulla carnosa del cardet (Scolymus hispanicus / maculatu), de tija blanquinosa i de flors grogues agrupades en capítols terminals o axil·lars. / Fulla carnosa de la carxofera. / Part carnosa de la fulla d'algunes plantes (bleda, col...)  (Diccionari AVL)
"Al fum de la ximenera"

Queda un plat. Demanem una copa o una botella de vi? Som fàcils. I Guillaume continua arriscant.

Cielos & Besos 2016 DO Arribes
Juan García, Tempranillo, Rufete, Bruñal, Bastardillo Chico...
6 mesos sobre mare en dipòsit de ciment
14% vol.
Bodega Almaroja. Fermoselle, Zamora
22 € (10,25 € Vinissimus)
Floral, llepolies, balsàmic; puntet carbònic.
M'agrada tastar aquests vins: varietats rares i raríssimes, pobles que ni conec, projectes molt personals...


-Turnedó Rossini.

[No està molt clar qui creà el plat, però diuen que fou Auguste Escoffier, per a Gioachino Rossini. Es tracta d'un turnedó de llom de vedella saltat en una paella amb mantega, i cobert amb foie passat també per la paella; se serveix sobre una llesqueta de pa lleugerament fregida en mantega i amb làmines de tòfona negra per damunt, acompanyat d'una salsa demi-glace amb vi madeira.]

Per a les postres,
-Capricis dolços trufats per a compartir, amb gelat d'ametla. Jj diu que són un abstracte Jackson Pollock. A mi no m'agradava al principi, però he acabat trobant-hi la gràcia.


Aigua (3 €)
El pa NO entra en el menú (1,50 € x 4)
Café  o tallat (1,70 € x 3) i infusió (1,80)
Total: 56,23 € x 4 (No ens han cobrat l'aperitiu!)

Una de les xiques que ens atén parla valencià.

I ja que està propet, acabem la vesprada al Clandestino Bar (SH Inglés, el Roma de la "meua" Leonora), amb pluja, un gintònic (9 €), la compra d'unes sabatilles i un munt d'anècdotes més...


[Fotos: Jj / E / E]