diumenge, 26 de novembre de 2017

Balmoral de la Manxa

dissabte, 25 de novembre

Gràcies a Luis, coneixerem avui Viñedos Balmoral de la mà d'un dels dos propietaris, Antonio Garcia (l'altre és el seu germà José Vicente), i de la seua família.
Ens havien enviat per whatssap l'ubicació; tot anava bé: cap a Albacete, Almansa, Alpera... i quan arribem al puntet assenyalat... desapareix la boleta i no estem enlloc! Google i una trucada de telèfon fan que retrobem el camí. I arribem a la finca El Moralejo, on ens esperen Antonio, Carmen, Luis i Toñi.


Ens mostren les dependències de la finca i com va fent-se el menjar amb foc de llenya...

I passem a esmorzar, a taula parada en la sala principal de la casa


Ensalada amb tomaca i amb olives de la finca, rostes, cansalada entreverada freda (a mi, no em sol agradar, però aquesta, jo no sé com està feta... espectacular).


I coneixem els vins de la casa (VT Castella)



Maravides 12 meses
(2014) 32 % Sirà, 24% Tempranillo, 24% Merlot, 20% Cabernet Sauvignon
12 mesos en bóta de roure francés i americà
14-80 € - 15,50 €

Fruita, espècies; lleuger, molt agradable.






Maravides Chardonnay
Chardonnay
12% vol.
6,90 - 8,80 €

Fruita blanca, punt de fusta i mineral. Fresc, ens agrada molt.



Al matí ja ens havien enviat una foto perquè vérem com anaven fent-se les Migas manchegas, amb rovellons,

Ara és hora de tastar-les. Estan fetes amb farina de guixa (almorta), i són molt suaus.


I per si vos sembla poc, un poc de botifarra i cansalada entreverada feta vora el foc, en vertical perquè caiga el greix.


Cafés.

Si açò és l'esmorzar, com serà el dinar?

A continuació passem a veure la vinya


Queda clar que no estem al Balmoral d'Escòcia (no puc deixar de pensar en Benito quan ens parlava de la serenitat del paisatge manxec), però l'altitud (més de 1.000 metres sobre el nivell de la mar) i el vent fan un lloc ideal per a la vinya, la major part emparrada, treballada amb el màxim respecte; són 102 hectàrees de Chardonnay, Pinot Noir, Macabeu, Merlot, Tempranillo, Syrah i Cabernet Sauvignon, que es veremen per separat, amb màquina i de nit.

I la bodega, una instal·lació molt moderna,  on podem veure com es realiza tot el procés, des que hi arriba el raïm fins que ixen les caixes de vi embalades per a la venda. Els enòlegs són Herve Jestin (la Xampanya) i Laura Ramos.


Balmoral

Balmoral


Xarrem un poc més a la sala d'estar (alguns amb una cerveseta) i passem a dinar.

Tenim l'honor de veure en directe el degollament d'una botella d'espumós del 2009, sense congelar.




Edoné Gran Cuvée Extra Brut
80-90% Chardonnay, 10%? Pinot Noir, Macabeu?
12% vol.
16 €

Fruita blanca, forn, mantega, fruites seques. Agradable.

Edoné Rosé Gran Cuvée Extra Brut
70% Tempranillo, 25% sirà, 5% Pinot Noir
12,5% vol.
16,50 €

És tan curiós! Predominen les llepolies, però amb un punt final amarg.


Entrants al centre de taula: clòtxines en escabetx, foie, ametles, llom


Anxoves, pernil, moixama, ous de peix


Gambetes amb allada

Pernil ibèric i formatge

Tellines (sí, a Albacete també els diuen "tellinas")


Hi ha també el que anomenen forro (la pell del cap del porc); diuen que està molt bo, jo el taste, però...


I gaspatxo manxec (allà, senzillament en diuen "gazpachos"). Enhorabona a la cuinera.


Amb el gaspatxo hi ha gent que es passa al vi negre.

La Grande Bouffe, sí. I encara falten les postres, totes casolanes:
flam de formatge i de café


bescuit de xocolate i de fruites seques, amb cava.


Cafés.
Algú encara es passa a la competència amb un gintònic. Jo continue amb l'espumós.
I com a les bodes, regalet final: una caixeta de llanda amb bombonets.

Un dia inoblidable. Gràcies a tota la família.