diumenge, 22 de gener de 2017

Els nostres, els vostres, els seus...

Kata 130 - JJT, 20/01/2017 Uno de los Nuestros

Se'ns presenten 4 vins negres, un d'ells espanyol, però probablement ens sone més familiar algun estranger que aquest. Hi ha tres monovarietals, un d'ells Cabernet Sauvignon.

1. Tsimlyanskiy Cherniy 2013  Rússia
Raïm: 50 % Cabernet Sauvignon, 30 % Tsimlyanskiy Cherniy    14 % vol
Celler: Vedernikov. Rostov
Preu: 15 €

- Capa baixa, maduixa-sang, brillant, net; oleós
- Licor, més fusta que fruita, verdura, herba, salaó; final més càrnic, cuiro, alcohol
- Astringent, herba, raret, garrofes, retrogust tabac






2. Ravens Wood Old Wine Zinfandel 2013  Sonoma County, Califòrnia
Raïm: zinfandel (+ petit syrah?)    14,5 % vol
Bóta de roure francés
Celler: RavensWood Winery. Sonoma, Califòrnia
Preu: 15 €

- Capa baixa, un poc més alta que l'anterior, més granat o picota, brillant
- Alcohol, poc ric, pla; a poc a poc van eixint coses, pebre roig, cedre, fruita
- Cirera madura, cassís, més elegant.

Veieu els corbs, no?

3. Freak Show Cab 2013   Graton. Califòrnia
Raïm: Cabernet Sauvignon     14,5 % vol
22 mesos en bóta de roure francés (!!)
Celler: Michael David Winery. Lodi, Califòrnia    Enòleg: Mike Philips
Preu: 22 €

- Capa mitjana alta, picota granatós, "caiguda de la capa del Zorro"
- Vainilla, molta vainilla, més llèpol
- Café, licor de café, llibre, òxid, terra


4. Porto de Lobos 2012   D.O. Ribeira Sacra
Raïm: Brancellao o Albarello     13% vol
10 mesos en bóta de roure francés
Celler: Ponte da Boga. Castro Caldelas, Orense
Enòleg: Rubén Pérez. Dominique Roujou de Boubee
Preu: 28 €

- Tèrbol, aspecte de vell, més evolucionat
- Gimnàs masculí, pólvora. Fruita? Balsàmic
- Molt molt rar.



Triomfa el 2; a mi m'agrada el 3.

Dokument Kata

I per a sopar:

Príncipe de Viana 1423 Reserva 2008 DO Navarra
Tempranillo, Merlot, Cabernet Sauvignon
3 anys en bóta i botella / 15 mesos en bóta de roure francés
Príncipe de Viana. Murchante, Navarra
Isabel López de Murillas Manrique. Pablo Pavez
17,25 € (Navarra)

Fruita madura, xocolate, tabac. Buscant la perfecció.

[A la web diuen que Joan d'Albret fou el primer príncep de Viana (hereu corona de Navarra), 1423]

Pernil Chato, de Múrcia
Pastís de carn

Truita de creïlles
Ensalada de tomaca, pimentó roig, ceba, cogombrets i tàperes
Ensalada russa

Col fregida amb costelles i embotit

Sèpia negra amb ceba
Formatges de Sólo Queso (Praizal semicurat, ovella, Lleó; D'Arnau, ovella, Lleida; Rey Silo, vaca, Astúries; Sant Ignasi, vaca, Barcelona)


Amb un vi dolç moldau, Душа монаха белый - Ànima de monjo





Per a les postres, taronja, carabassa al forn i pastissos de Pik Nik Chok (Red Velvet i Kit Kat) (Cadis, 70)