Kata 130 - JJT, 20/01/2017 Uno de los Nuestros
Se'ns presenten 4 vins negres, un d'ells espanyol, però probablement ens sone més familiar algun estranger que aquest. Hi ha tres monovarietals, un d'ells Cabernet Sauvignon.
1. Tsimlyanskiy Cherniy 2013 Rússia
Raïm: 50 % Cabernet Sauvignon, 30 % Tsimlyanskiy Cherniy 14 % vol
Celler: Vedernikov. Rostov
Preu: 15 €
- Capa baixa, maduixa-sang, brillant, net; oleós
- Licor, més fusta que fruita, verdura, herba, salaó; final més càrnic, cuiro, alcohol
- Astringent, herba, raret, garrofes, retrogust tabac
2. Ravens Wood Old Wine Zinfandel 2013 Sonoma County, Califòrnia
Raïm: zinfandel (+ petit syrah?) 14,5 % vol
Bóta de roure francés
Celler: RavensWood Winery. Sonoma, Califòrnia
Preu: 15 €
- Capa baixa, un poc més alta que l'anterior, més granat o picota, brillant
- Alcohol, poc ric, pla; a poc a poc van eixint coses, pebre roig, cedre, fruita
- Cirera madura, cassís, més elegant.
Veieu els corbs, no?
3. Freak Show Cab 2013 Graton. Califòrnia
Raïm: Cabernet Sauvignon 14,5 % vol
22 mesos en bóta de roure francés (!!)
Celler: Michael David Winery. Lodi, Califòrnia Enòleg: Mike Philips
Preu: 22 €
- Capa mitjana alta, picota granatós, "caiguda de la capa del Zorro"
- Vainilla, molta vainilla, més llèpol
- Café, licor de café, llibre, òxid, terra
4. Porto de Lobos 2012 D.O. Ribeira Sacra
Raïm: Brancellao o Albarello 13% vol
10 mesos en bóta de roure francés
Celler: Ponte da Boga. Castro Caldelas, Orense
Enòleg: Rubén Pérez. Dominique Roujou de Boubee
Preu: 28 €
- Tèrbol, aspecte de vell, més evolucionat
- Gimnàs masculí, pólvora. Fruita? Balsàmic
- Molt molt rar.
Triomfa el 2; a mi m'agrada el 3.
Dokument Kata
I per a sopar:
Príncipe de Viana 1423 Reserva 2008 DO Navarra
Tempranillo, Merlot, Cabernet Sauvignon
3 anys en bóta i botella / 15 mesos en bóta de roure francés
Príncipe de Viana. Murchante, Navarra
Isabel López de Murillas Manrique. Pablo Pavez
17,25 € (Navarra)
Fruita madura, xocolate, tabac. Buscant la perfecció.
[A la web diuen que Joan d'Albret fou el primer príncep de Viana (hereu corona de Navarra), 1423]
Pernil Chato, de Múrcia
Pastís de carn
Truita de creïlles
Ensalada de tomaca, pimentó roig, ceba, cogombrets i tàperes
Ensalada russa
Col fregida amb costelles i embotit
Sèpia negra amb ceba
Formatges de Sólo Queso (Praizal semicurat, ovella, Lleó; D'Arnau, ovella, Lleida; Rey Silo, vaca, Astúries; Sant Ignasi, vaca, Barcelona)
Amb un vi dolç moldau, Душа монаха белый - Ànima de monjo
Per a les postres, taronja, carabassa al forn i pastissos de Pik Nik Chok (Red Velvet i Kit Kat) (Cadis, 70)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada