diumenge, 22 de gener del 2017

雨と炎 Pluja i foc al Hikari

dijous, 19 de gener del 2017
Hikari Yakitori Bar. Tomassos, 18. Russafa


Ester ens ha comboiat perquè vinguem el dia de la inauguració, i tot i el dia tan horrible que fa (i el meu mal de cap), abans de les 20,30 h ací estem, amb uns quants bojos més, com nosaltres; i damunt han caigut unes rajoletes de la façana, a la mateixa porta.

Aquest és el nou projecte de Jose Miguel Herrera, Nuria Morell (cap de cuina del Nozomi) i Clara Vidal (segona de la cuina del Nozomi).
Obri de nit, de 20,30 a 24, tots els dies excepte dimarts, i no es pot reservar.
En la sala, Arancha Herrera i en la cuina, Alberto Laguía.

A l'hora en punt pugen la persiana, per un moment pense que seré la primera a entrar-hi, però no, dos homes se m'avancen. José Miguel ens rep a la porta i ens dedica un gran somriure en veure'ns (sobretot a Ester).
Un espai molt bonic, també dissenyat per Masqueespacio

valenciaplaza
Hikari significa "llum". També és el nom d'un tren bala japonés (com Nozomi). I del foc de les brases (Robata: graella japonesa de carbó).
fb
Yakitori és un plat típic al Japó: pollastre rostit en la graella. Bàsicament, la carta són yakitoris (broquetes diverses: carn, peix, marisc, verdura...) i sake. No hi ha sushi.

Alguns comencen amb una cervesa (Túria, 2,50 € x 3). Altres ens esperem al vi.

Edamame (3,50 €)

Losada 2015 DO Bierzo
Mencia
12 mesos en bóta de roure francés
14,5 % vol.
Losada vinos de Finca. Cacabelos, Lleó
Amancio Fernández
18 € x 2 (9,50 € botiga celler)
Molta fruita, molt jove, però amb caràcter.




Verdures envinagrades (4 €) I a tots ens ve a la ment com ens agradava a Kyoto anar tastant-les en les botiguetes i els mercats!
Ensalada d'algues (4,50 €)


I després, diversos yakitoris:
- cuixa de pollastre (2,80 € x 4) i pell de pollastre (2,80 € )
- wagyu (6 € x 5)

- anguila amb pebre Sansho (4 € x 4)
- polp (3,80 €)
- entrecot (4,50 €)
- Tsukune (mandonguilla de pollastre amb salsa de soia dolça) i rovell d'ou cru (4,50 € x 5)


- bolets Shiitake (2,40 € x 2)
- vieira embolicada en bacó (4 € x 3)

En demanem 4 per a cadascú al principi, i després ampliem. Total, 5 per persona (algú, 6).

José Miguel va saludant la gent de les taules que coneix (que crec que en són moltes) abans d'anar-se'n amb la seua dona al Nozomi. Ester i ell parlen de Russafa i Ciutat Vella; per què abans estaven allà i ara ho tenen tot ací? Sembla que allà estan pitjor els permisos (encara que ells, abans, tenien allà el Sushi Home).

Per a les postres compartim un gelat de te verd (4 €).


Total: 33,46 € x 5

Parlen valencià

Una oferta diferent. Lloc molt agradable.

+fotos