diumenge, 13 de desembre del 2015

El nou paeller de la família

Dimarts, 8 de desembre, Dia de la Puríssima i Immaculada Concepció
Avui és un dia molt especial. Perquè la mare té ganes de celebrar el seu sant a casa? Perquè tenim dinar familiar? Perquè veuré totes les xiquetes juntes? Perquè hi ha paelleta? Perquè el nou paeller serà el meu germà major? Perquè és la primera paella que fem a casa sense el pare?
Tot això i més. Em feia un poc de por, però no, no ha sigut trist, el pare està en molts racons, en molts detalls, i tots tenim un poc de Micalet, moltes coses bones i també alguna coseta que intentem encobrir...

Poca picadeta, com ell deia, que a la paella s'ha d'arribar amb ganes: un poquet de formatge i llonganisseta de pasqua, amb vinet, cervesa o refresc per anar fent temps fins que hi arriben tots.


Cara Nord Negre 2013  DO Conca de Barberà
42 % Garnatxa, 38 % Syrah i 20 % Garrut.
6 mesos en fustes de roure francès seleccionat
13 % vol.
Cara Nord Celler. El Vilosell, Lleida
Enòloga: Gemma Plaza
Aprox. 9,95 €
Molta fruita madura, balsàmics, torrats, mineral.
Verema


Una cosa és fer la paella amb els amics o a casa, però agafar el relleu de Micalet a la "casa pairal" no és fàcil. Gràcies, germanet.


Després, a taula, ensalades i a dinar, uns en plat i uns altres directament en la paella.
I per a la paella, cava.

Raventós i Blanc Gran Reserva 1998  DO Cava
25% Macabeu, 25% Xarel.lo, 40% Parellada, 10% Chardonnay
Raventós i Blanc. Sant Sadurní d'Anoia
Verema
Llàstima, ja se n'ha anat






Beso de Rechenna Reserva Brut Nature DO Cava
80 % Macabeu, 20 % Chardonnay
Freixenet.
Aprox. 7,50 €
Fresc, cítric, curtet.
Verema



Taronges acabades de collir de l'arbre, carabassa torrada, pastissets de moniato, coca d'anous, gemes, fondant de nous, roques de xocolate... Xarradeta, jocs infantils i la tradicional foto amb les taronges del corral.
Per molts anys, Conxeta.

I encara que la meua amiga Carme diu que les casualitats no existeixen, m'ha fet gràcia escoltar aquesta setmana a la ràdio Paco Roca presentant el seu llibre nou, La casa, i després llegir açò al mur del fb del meu amic Norat:

"El primer objetivo es poner en orden tus sentimientos, entender lo que era importante para tu padre, saber si has sido buen o mal hijo... lo haces con la intención de llegar a una especie de redención, pensando que tu padre te dirá: "tranquilo, lo has hecho bien". Al final has ordenado ese sentimiento, pero tienes el mismo vacío".




2 comentaris:

Amparo ha dit...

"Els meus ulls estan secs, fa molt de temps que no brollen jagrimes d'ells, però al llegir les teues reflexions se m'humitegen i al temps els meus llavis esbossen un somriure. Per molts anys."

Almàssera ha dit...

Tia, que estàs feta una poeta! Està bé riure i plorar alhora. Brindem per això, i per la família.