diumenge, 13 de desembre de 2015

"Boato" moro al Pepico

divendres, 11 de desembre del 2015
Ca Pepico. Mediterrani, 1. Barri de Roca, Meliana. 961 491 346

Comencen els excessos gastronòmics nadalencs, però aquest dinar em fa molta il·lusió, sobretot pel retrobament amb els xics, que sols els veig als exàmens de la Junta, i al Fede ja ni això.
Ens han reservat la taula del corralet i, en arribar, mireu què em trobe


Com no vaig a estar rendida a este capità moro?
A taula hi ha unes papes i el panet de Quatre Cantons amb allioli, tomaqueta, sal i oli.
I a mesura que anem arribant ens servirà un vi blanc, detall de la casa.

Domaine Dupasquier Rousette de Savoie 2012 AOC Roussette de Savoie
100 % Altesse
Domaine Dupasquier. Jongieux. Savoia, Roine-Alps
David et Véronique DUPASQUIER
(Aprox. 11 €?)
[Altesse o Roussette és una varietat de raïm blanc característica de la Savoia francesa]
Fédération Savoie-Bugey

Sec, però amb un puntet de codonyat, flors, cítrics. Un bon entrant.


Quan ja estem tots, un altre detall, crema de remolatxa


Domaine de la Rectorie - Côté Mer 2014  AOC Cotlliure
Garnatxa, Carinyena, Cournoise, Syrah
18 mesos criança
14 % vol.
Domaine de la Rectorie. Banyuls de la Marenda, Rosselló
20 €
Fruita roja, espècies. Llarg, elegant, agradable.




Compartim uns plats al centre. Com que no està Carmeta i tots tenim mares o sogres que ens les fan, no demanem mandonguilles d'abadejo.

- Carxofes torrades, de l'horta, tendres, en el seu punt, blanetes per dins, cruixents per fora (7 € x 2).


I com ja se sap que són tan difícils de maridar, ens portarà un altre detall, una copeta de

Manzanilla Pasada Maruja  DO Manzanilla-Sanlúcar
Palomino fino
Bodegas Juan Piñero. Sanlúcar de Barrameda
Aprox. 18 €
A enoarquía he trobat un comentari graciós:
"Me hablaron de Maruja. Me dijeron que estaba cansada y era antipática, pero la busqué y la encontré. Descubrí que en realidad era bella, era hermosa; la cortejé. Pero Maruja no se dejaba querer. Dejé que pasaran las noches y los días. No la atosigué, a Maruja no. Esperé. Una noche me sonrió, coqueta, presumida, ¡qué sonrisa la suya! Me enamoré (...) Los actores principales son la miel, el pan tostado y… la canela. Si no fuera por los ligeros yodados y los rastros de velo, estaría pensando en las torrijas de semana santa.Y los besos de Maruja…Hay que ver como besa esta mujer (...)"

- Copinyes (o catxels o berberetxos, no discutirem) al vapor. De bona grandària, sense gens d'arena. Extraordinàries (12 € x 2)

- I com que jo sí que estic, el meu plat indispensable és la sèpia amb ceba. Com sempre, per a sucar i sucar... (6,50 € x 2)


Protocolo Zero Melting Pot 2014
Garnatxa
15 % vol.
Rubor Viticultores. Cebreros, Àvila
Orlando Lumbreras. Rubén Díaz.
21 €
Raresa del Pepico. Fruita amb caràcter (per a mi un poc cru).

"El rubor de Orlando Lumbreras"
Rubor Viticultores
"Placeres mundanos", Radio 3. Orlando Lumbreras



Els dos arrossos del dia són l'arròs amb fesols i naps i el de peix, que pot ser melós i sequet. Ens oblidem del primer i triem els altres, la meitat de cada. El primer servit en cassola de fang i el segon en paella. Com que no acabe de saber quin dels dos m'agrada més, en vaig tastant un poquet de cada...i no m'acabe de decidir! (13 € x 8)

Ningú no vol postres, però demanem un poc de meló Vicentín (3 € x 2), un milfulls amb crema (4,50 €; en trau dos) i un pastís de mascarpone amb fruites seques (4 €).

I encara un regal més

Fondillón Primitivo Quiles Gran Reserva Solera 1948 DO Alacant
Monastrell
16 % vol.
Primitivo Quiles. Monòver, Alacant
Aprox. 29,50 €
Buf, sols amb l'aroma... dàtils, figues, avellanes, panses... Final perfecte.

Verema


Cafés. Aigua.
Total: 29 € x 8
Relació qualitat-preu immillorable. Gràcies per tot, capità moro.

Molt d'amor per la terra, pel bon producte, per la faena ben feta, i sí, amor per la llengua, parlen valencià.
Ai, he oblidat felicitar a Pepico, el pare de Pep, que avui fa 81 anys. Per molts anys.

[Les fotos boniques, de l'ExploraDora]

Ens ha faltat el passeget per l'horta.
Si hi haguera una pròxima, a la qual tots semblen disposats, sóc l'encarregada de triar el menú. I ja sé què demanaré: un arròs al forn; d'abadejo, clar.

1 comentari:

Departament Llengües ha dit...

Fantàstic dinar i companyia tot plegat 10