diumenge, 13 de desembre de 2015

D'aniversari a l'Habitual

dijous, 10 de desembre del 2015
Amb una reflexió ràpida via whatsapp sobre si l'aniversari se celebra el mateix dia o pot celbrar-se qualsevol altre dia, em trobe de sobte a les 15 h. a Habitual celebrant l'aniversari de Mari. Una bona decisió, sí senyora. Llàstima que "Un tal JJ" se l'haja perdut...

Local de gom a gom, com sempre, però questa vegada no són molts grups, sinó taules amb dues o tres persones. Avui no estan Ricard ni M.Carmen; sí que veig passejar-se a Juanma.


Mauro 2013 VT Castella-Lleó
90 % tempranilllo, 10 % sirà
16 mesos en bóta de roure francé i americà
14,5 % vol.
Bodegas Mauro. Tudela del Duero, Valladolid
Mariano Garcia
35 €  (25,45 € Vinissimus)

Fruita, flors; molt llaminer, jove però boníssim.


MENÚ DE MIGDIA (18.50€)
Primers, per a compartir
Ensalada russa de confit d'ànec, poma verda i mostassa. Un habitual, fresquet i saborós.


Carxofes en escabetx amb tramussos i cacau del collaret. Les carxofetes, tendríssimes, molt bones.


Porquet farcit a tallades fines i servit templat. Atrevit com a plat de menú. A mi no em solen agradar aquestes carns fredes, però està bona.


Segon (a elegir)
Bonítol a la flama sobre una coca de tomaca, oli de fruites seques i iogurt de pinyons. Potser ració escassa com a plat principal, però està deliciós.


Galta de porc estofada amb caponata siciliana

Postres (a elegir)
Textures de xocolate. Molt dolç.
Moniato torrat, crema gelada d'anís i galeta d'aguardient. Jo tornaria un poc al sabor bàsic del moniato.

Verema
Katablok (1)

Tot i ser la segona vegada que hi vinc, el trobe molt gran per a convertir-se en el meu restaurant habitual, però és una bona opció, sobretot si tries el menú (el que no sé és cada quant de temps canvia).
No parlen valencià.

Per molts anys, Mari.

Al restaurant (també en llibreries i per Internet), venen el nou llibre Caldos / Broths (bilingüe).
conmuchagula