dissabte, 6 de juny de 2015

Vins de colors

Kata 113 - JJ Hidalgo, 5/6/2015 -Vinos de colores

La cata d'avui serà cega, però... cega, cega, amb màscara i tot.
Estem molt nerviosos, n'hem fet de tan grosses a JJH! Ens fa por no ser capaços ni de distingir un blanc d'un negre!
Sabem que hi ha quatre zones diferents, dos monovarietals, un quasi i un multivarietal.
També que hi ha un vi que s'ha de tastar almenys una vegada en la vida.

1. La tentación 2012, Tierra de León
Raïm: 100 % pinot noir
12 mesos en bóta de roure francés  -  13,5 % vol
Bodegas y Viñedos Raúl Pérez. Pajares de los Oteros
Enòlegs: Raúl Pérez i Noelia de paz
Preu: 45 €

En nas ens sembla que té aromes de fruita de pinyol, bresquilla, flors; lleuger.
En boca el trobem àcid en principi, però l'acidesa desapareix prompte; lleuger, sense molt de cos; treballat; no tenim molt clar si és jove o està vellet i ha perdut part de l'estructura, però sí que tenim clar que és un vi negre (garnatxa? del nord?). A poquet a poquet millora. I quan el tornem a tastar en el sopar el trobem novament àcid.

almavinocuatre
2. Viña Tondonia Reserva 2000, D.O.C. Rioja
Raïm: 90 % viura, 10 % malvasia
6 anys en bóta de roure americà   -  12,5 % vol.
Bodegas López de Heredia Viña Tondonia. Haro, La Rioja
Enòloga: Mercedes López de Heredia
Preu: 22 €

Molt de vernís, toc de flors, herba, fusta.
Diego té clar immediatament que és un Viña Tondonia.

3. Gïk Live 2014
Raïm: "No trabajamos con uvas, trabajamos con personas"
11,5 % vol.
Gik Live. Portugalete, Biscaia   "Enòlegs": Taig Mac Carthy, Imanol López, Jen Besaga, Gorka Maiztegi, Aritz López
Preu: 8 €

Al·lucinant. Açò passarà a la història. En posar el nas en la copa, Javi ja sap que és un vi blau que va tastar a Bilbao la setmana passada!
No fa olor de vi. En boca... no sabem què és, però té molt de sucre (en teoria no porta sucre afegit sinó edulcorants).
Quan veurem després el color ens quedem bocabadats. Jo esperava que la botella fóra més xic. Quin poc trellat!





4. Impromptu Rosé 2014, D.O.València
Raïm: pinot noir  -  13,5 % vol.
Bodegas Hispano-Suizas. El Pontón, Requena.
Enòleg: Pablo Osorio
Preu: 18 €

De seguida "veiem" que és un rosat, un bon rosat.




Kata divertidíssima. El vídeos queden en la intimitat.

I per a sopar baixem al Montes.
Bisbe Amigó, 5 (Arrancapins-Abastos) - 963 855 025

 Comencem amb unes cervesetes i compartim uns entrants:
-Milfulls de poma caramel·litzada, foie i formatge de cabra


-Calamarsons amb favetes i allets. Molts bons, per a anar sucant.


-Ensalada amb fulles diverses, tomaca, taronja, pollastre arrebossat i crema.


Alguns continuem amb vi, Venta del Puerto nº 12 crianza 2012

Després triem el plat principal. Jo, un suquet de peix (lluç) amb gambetes; molt bo. Altres, manetes de porc, garró guisat, entrecot, cua de bou, rellom...


I per a les postres també triem: jo, pinya natural; altres, flam d'ou amb formatge, brownie de xocolate, pastís de galeta, carlota, plàtan i coco (casolà i bo)...

Cafés

Servei molt atent, quasi familiar. No parlen valencià.

 Verema/Abreunvinito