divendres, 19 de juny del 2015

Diumenge de matí

diumenge, 14 de maig del 2015

Un bonic costum el d'eixir els diumenges de matí a veure alguna exposició i després a fer l'aperitiu, i més de la mà de dos bons amics.

"UNIVERS SANTOS. El fervor de la perseverança en Carles Santos"
Centre Cultural La Nau. C/ Universitat, 2. La Xerea. Del 26 de maig de 2015 al 30 d'agost de 2015

Sé que no sóc original si dic que l'exposició no vos deixarà indiferents, que Santos és un artista total... Així que vos deixaré les paraules d'Antonio Ariño, vicerector de Cultura de la Universitat: "Carles Santos és un dels màxims exponents de la capacitat de saquejar les consciències, desvelar els mites i els prejudicis, trencar la rutina i la indiferència, essencials en l'art".
En certa manera, em recorda Joan Brossa, amb qui va treballar i que un bon dia li amollà:
"Toques molt bé el piano, però i ara què?". "La pregunta va ser mortal", afegí Santos.

Hi trobareu de tot: erotisme, humor, provocació, crítica, art...

A la sala Estudi General l’exposició conté fragments de les seues obres cinematogràfiques, operístiques, elements escenogràfics dels seus espectacles, fotografies, partitures, cartells... i fins i tot una botella de vi!

Mas Blanch i Jové  Saó Expressiu  DO Costers del Segre
55% Garnatxa negra, 25% Cabernet Sauvignon i 20% Ull de Llebre
Criança bótes noves de roure francés
14,5%
Edició de col·leccionista, 300 ampolles màgnum.


La Vinya dels Artistes es va inaugurar oficialment el 2010, i com a homenatge a l'esperit que la va concebre es va dedicar l’Any 0 a Guinovart, inaugurant de forma pòstuma la seva escultura "L'Orgue de Camp". 
L'Any 1 va ser dedicat al músic, compositor i creador Carles Santos, qui va crear l’obra “Vi Sonor”.
vinsdecatalunya
 [Any 3. Brossa]

A la sala Acadèmia hi ha els seus fantàstics pianos intervinguts, alguna reflexió sobre l'avanguarda, i fins i tot alguna sorpreseta...
L'Epistolari Blau
uv
elpais
fundació
makma

La proposta del gran cicerone d'anar a La Pilareta (Abans Bar Pilar; Moro Zeit, 13 - 963 910 497) em sobta un poc, ja que no hi deu haver guia on no aparega aquest local i el Mercat, el Carme i la Seu són zones... diguem-ne "ocupades pels visitants". Però allà que anem, entrem i de seguida una tauleta queda lliure, una d'eixes tauletes amb història, de fusta, hexagonal... Què anem a demanar? Clòtxines, clar. Ací hi diuen "entero", la mesura de la tapa amb què es feien sobre la planxa (6,95 €). Al vapor, amb pebre roig (a ma casa, amb llima, pebre negre en gra i sense all ni pebre roig).


I també uns calamars (6,95 € i 1,75 € de l'allioli a banda!!!) amb uns vermuts (2,50 €) amb llima i mooolt de gel i una cervesa (ací li diuen Pilar, 2,10 €).

Després, com que tenim ganes de contar-nos-ho tot i més, repetim beguda i l'acompanyem d'unes creïlles braves (5,95 €). Llàstima, no són les 8 millors braves de València, ni les 4 millors!
lapilareta
Total: 35,60 € 3 pers. (12 € pers.)
No parlen Valencià, això sí, els cambrers passen uns complicats exàmens per a poder "cantar" la comanda a l'interior del taulell o a cuina.

Un encert, amics.