dijous, 17 de juliol del 2014

La Bodeguita de Maria

dilluns, 14 de juliol del 2014
"Taberna Gastronómica. Cocina tradicional, selecta y refinada."
Xile, 4 Mestalla, Valencia    963 404 827

Novament ens trobem la dificultat de trobar algun lloc que ens agrade obert dilluns de nit -on també siga fácil i ràpid aparcar- i, seguint algunes recomanacions, reservem ací. I a més a més, ens ha agradat molt allò de "refinada".

Decidim demanar algunes cosetes per a compartir.


Lagar de Cervera 2013 DO Rías Baixas
100 % albariño
12,5 % vol.
Lagar de Cervera / Lagar de Fornelos (Grup La Rioja Alta) . O Rosal, Pontevedra
Enòleg: Ángel Suárez
22 € (9,95 € Vinissimus)

Fruita de pinyol i un poc exòtica, herba, flor blanca. Acidesa correcta. Fresc.



- Pasta fullada d'ajoarriero sobre confitura de bresquilla i mango (4 € x 2). Correcte.


- Tatín de poma amb foie fresc extra d'ànec francés i reducció de brandi (15 €). Ah, no, que no en tenen i ens el canvien per un foie gras semicuit amb un puntet de sal i confitura (14 €). Com que el xic és incondicional del foie...


- Polp cuit brasejat en graella, amb creïlla cuita amb alioli i emulsió de pebre roig  (24 €)
Està bo, però no és espectacular, i el preu per a la ració...


- Xanguet arrebossat amb ou i tòfona ratllada (12 €). El plat és bastant lleig, tot i que el serveixen amb l'ou sencer i ho mesclen tot a taula. Crec que hauria d'estar un poc cruixent, però es fa una pasteta, o "amasijo" segons alguns... I a més a més, jo no he superat el meu trauma amb els "Pezqueñines? No, gracias"


Xarrem molt -sobretot jo- i no mengem massa. Així que passarem a les postres, un tiramisú en versió de la casa i un cremós de iogurt amb fruites del bosc (5 € x 2).


Pa 1,25 € x 2; aigua 3,20 €
Total: 95,70 € 2 pers.

Com diu Dani C. a Verema, "la fama li precedeix, sobretot per la qualitat de la matèria primera". Sí, però... i després de la fama, què? Se m'ha quedat curt, i m'ha paregut molt car (tot i que m'han convidat. Gràcies, rei).
Trobe que hi ha diverses sales, però sols hi havia una altra taula de dues persones, que ja estaven quan nosaltres hem arribat i que han acabat abans. Quan ens hem quedat sols han començat a replegar taules i, la veritat, ja sols volíem acabar i anar-nos-en.

Un gintònic / whisky normalet per la zona i un excel·lent al Saló Clandestí de l'Hotel Anglés.