diumenge, 25 de maig de 2014

"Con flores a María..."

Kata 101 - Mari, 23/05/2014

Abans de començar, sabem que tots els vins porten nom de dona, i com que estem en maig, el nom és Maria.
N'hi ha 3 espanyols i un francés.
N'hi ha dos monovarietals (garnatxa -Aragó- i tempranillo -Duero-) i dos multivarietals (amb predomini de manto negre -mallorquí- i de garnatxa -francés-)
Quan ja els haurem tastat, sabrem que n'hi ha vi de quasi 50 €, dos de poc més de 15 € i un més barat.


1. Pagos de María 2008, D.O.Binissalem-Mallorca
Raïm: manto negre, cabernet sauvignon, sirà, merlot
14 mesos en bóta de roure francés
14º
Bodegues Macià Batle. Santa Maria del Camí, Mallorca
Enòleg: Ramon Vaca
Preu: 16,75 €

-Capa alta, robí, rivet tella, evolucionat; amb solatge
-Dolç, vainilla, mantega, nata, forn, herba, betum, brea / més alcohòlic, compota de pimentons, caragols de fusta
-Bona entrada, alcohol, menys dolç en boca del que pareixia, postgust licorós. "Vi de biblioteca"
Agradable





2. María de La O, 2011, Vino de Aragón
Raïm: garnatxa
3 mesos en bóta de roure francés
13,5º
Celler: Vinos divertidos  Laguarres, Osca.
Enòleg: Pepe Marco??
Preu: 8,50 €

-Capa mitjana, púrpura, brillant, llàgrima densa. "Caiguda de tergal"
-Llepolies, caramel de maduixa i nata, sucre cremat, galeta amb mantega, "desdejuni de diumenge", cigarret... Olor de rosat
-Flash de móra, no expressiu, curt; "alcohol i adolescència"



3. Alonso Del Yerro María, 2010, D.O. Ribera Del Duero
Raïm: Tempranillo
15,3º
Celler: Viñedos Alonso Del Yerro. Roa, Burgos
Enòleg: Lionel Gourgue
Preu: 49,90 €

-Capa molt alta, granat fosc quasi negre
-Sang, òxid, "Setmana Santa sevillana, ciri, processó", flors blanques, lliris, geranis, gesmil, poca fruita, no fusta, balsàmic, pebre negre
-Bona entrada, astringència final, amarg interessant, molt personal.
Fantàstic



4. Clos Marie L’Olivette, 2010, AOC Languedoc
Raïm: 60 % garnatxa, 30 % sirà, 10 % cinsault
Bóta de roure austríac
Celler: Domaine Clos Marie
Clos Marie Françoise JULIEN i Christophe PEYRUS
Preu: 16,15 €

-Tèrbol, cirera
-Quadra, "gallumbo amb frenada", "tanga de Guigal", aigüera, sofre... clarament francés
-Maceració carbònica?, fermentat, àcid, safrà... no està bo


I ara, haurem de sopar...
Llonganisseta, formatges, brandada bacallà, hummus (el que Sergio ens deixa), guacamole, ensalada de cogombre i tomaquetes, pastissos de carn portats ex profeso de Murcia, creïlles a lo pobre ben especials (amb ou d'estruç), entrepans diversos...

"El mejor pastel de carne de Murcia"
Bonache (foto: elcocinerofiel)
Zaher   (foto: elcocinerofiel)
I com a curiosita, per a les postres (a banda de fantàstiques cireres) un pastís rus, però que és d'origen espanyol, aquest concretament oscense, de la pastisseria Ascaso, i comprat al Gourmet del Corte Inglés valèncià!
I per a acabar, un te verd també directament des del Japó.

Tot preciós, Mari-Maria-Marie.