dijous, 15 de maig del 2014

Creu i cara "japo"?

No, tampoc no és això, però sí que són ben distins.
L'un està prop de casa (006-005: deu minutets), té un horari ampli (tots els dies, migdia i nit), és gran, no cal reservar... és fàcil. L'altre està un poquet més lluny (003: vint-i-cinc minuts a peu), té un horari reduït (de dimecres a diumenge de 20,30 a 23,30 h), el local és menudet, cal reservar... però és considerat per molta gent el millor restaurant japonés de València.
Els dos tenen servei a domicili i els dos parlen castellà.

Miss Sushi. Fresh restaurant
Divendres, 2 de maig del 2014
Plaça Cànovas del Castillo, 9 BA. Pla del Remei (46005) - 963 21 11 21

No ho teníem pensat, però passejant passejant passem per la porta i ens abelleix un mosset fresquet i ràpid. El local és ampli i la decoració, molt vintage, o chic, o "miss"... molt rosa, això sí.
Tot en cadena, servei ràpid.

- Edamame. Des que el vaig descobrir al Diverxo, el demane sempre que el veig. Són tavelles japoneses de soia tendra bullides en aigua i sal. Mira, són com els tramussos però més in, entretingudes. Ací les serveixen amb uns granets de sal (m'agrada més com les seveixen al Vuelve Carolina, amb la salseta). (3,95 €)
- Ensalada d'algues (4,50 €)
- Mister Makis (24 peces: makis de salmó, tonyina i alvocat i formatge i califòrnies de salmó; 15,50 €)
- Gunkan tollina i titaina (sí, sí, escrit així, tollina; és tonyina de sorra, amb mullador de tomaca, pimentons i pinyons. Original, a pesar de tot.


Aigua ( 2,10 € x 2) i una copeta de vi (2,70 €)

Biberius 2012  DO Ribera del Duero
Tempranillo
Bodega Comenge. Curiel de Duero, Valladolid

Total: 33,65 € (2 pers.)
Ni bé ni malament sinó tot el contrari.

Susihome. Hostal de Morella, 3. Carme (46003) - 963 918 299
diumenge, 11 de maig
No m'agrada celebrar per avançat els aniversaris, però com que la cosa va com va, dia que hi ha lliure, dia que s'ha d'aprofitar, i el que va davant, va davant.
No sé si havia passejat alguna vegada pel centre de València una vesprada del dia de la patrona de tots els valencians, no ho recorde. Ambient festiu, molta gent pel carrer, molta gent mudada veient la processó, que s'enfada molt amb els irrespectuosos que gosen travessar el carrer o distraure la seua concentrada devoció...

El local és molt més menudet, més minimalista; hi predominen el roig i el negre. Poques taules, altes, menudes, amb tamboret, i taulells que donen a la finestra i a la cuina (trobe que a la part de dalt també n'hi ha però no es veu trànsit ni se sent res).
Hi ha un menú degustació de 60 € amb beguda inclosa, però preferim demanar a la carta i ens deixem aconsellar.
Dues persones atenen la sala i se'n veuen quatre o cinc més darrere del taulell. Solament una, que si no és japonesa ho sembla, prepara tots els rotllets. Algunes altres sembla que es dediquen únicament al menjar preparat per servir a domicili.
Afegeix la llegenda

Titiana Pinot Noir Brut Rosé 2011  DO Cava
100 % pinot noir
11,5º
Parxet. Tiana, Barcelona [República Vitícola Independent de Montargull]
(El nom és un homenatge al nom antic de Tiana: Titiana o Vila Tizana, de Titius)
24 €  (aprox. 14 €)
Aromes i boca de fruites menudes. Fresc, agradable.




- Edamame (2,50 €). Servit amb uns granets de sal.
- Ensalada Katsuo: làmines de bonítol i cruixent d'alga wakame sobre llit d'encisam, daikon (nap japonés) i carlota amb vinagreta de yuzu (cítric). Curiosa i abellidora. (7,50 €)


- Trio de tartars: daurada amb tòfona, salmó amb alvocat i caviar i tonyina amb cibulet. El de daurada, per a demanar-ne un plat sencer. (12 €)

- Futomaki Gari: llangostí en tempura amb dolç de gingebre, fulla de roure i crema de formatge amb sésam negre. Ens l'han recomanat com al plat més demanat de la casa i la veritat és que és espectacular. No vos el perdeu. (Rotllet sencer, 14 €)

- Nigiri de salmó fet amb brasa   Diversitat d'opinions: a mi no m'acaba d'agradar el sabor de brasa del bufador. (2,50 € x 2 )

-Temaki d'anguila torrada amb cogombre i sésam negre i de vieira amb cogombre, tobikko de wasabi i maionesa japonesa (4,80 € x 2).

I continuaríem demanant i menjant... però s'ha de parar. Per a acabar, compartim una selecció de 3 trufes: sake, té verd i cava. (3,50 €)

Total: 78,60 € (2 persones)
Entren moltes ganes de demanar demà mateix que te'n porten més a casa.

Verema

"Guia de los mejores restaurantes japoneses de Valencia"

"...El mejor sushi de València" Dani C.

------------------------------------------------
dimarts, 20 de maig del 2014
Pere III el Gran, 13. Russafa   - 963 119 429
Sembla que el mes de maig s'ha convertit en el més japo. Aquests són dies difícils, eixim a fer una volteta per desemboirar-nos i passejant passejant... no ens en podem resistir.
El japo aquest encara està més prop de casa (006-005: tres minutets); té un horari reduït (de dimarts a dissabte, de 8,30 a 23,30h); és menudet, cal reservar... i està més sol·licitat que la Xarito - últimament tot el món en parla i apareix recomanat per tot arreu.
No té servei a domicili i també parla castellà, ah, i japonés.

A Sonia Chaqués, propietària d'aquesta izakaya -taverna tradicional- japonesa amb el seu marit -Koji Tanaka-, li pregunten a "Valencia Inédita" (El País) què menjaria abans de morir, i contesta que no seria sushi, ben segur; els plats més populars són  tataki de vedella, yakisoba (tallarines fregides), kaarage (pollastre macerat amb sake i gingebre) o tempura.

No sé com deu ser una taverna japonesa, però aquesta té bigues, taulell, taules i cadires de fusta fosca i forta. El local és menudet i han posat massa taules i massa juntetes. És difícil anar a seure sense pegar-li al de la taula del costat amb el bolso, i és impossible fer com si no escoltes que un le retreu a l'altre que no ha fet la faena de casa aquest matí o si l'ensalada ella la fa millor.

Nosaltres demanem:

2 cerveses japoneses Kirin (amb malt d'ordi, dacsa i arròs). Suavetes  (2,60 € x 2)


- Albergínia amb formatge i salsa de miso (5,70 €)

- Broquetes d'okonomiyaki -amb farina, ou, verdura, gambetes... a la planxa- (6,40 €)

- Takoyaki -boletes de polp- (4,90 €)


Yakisoba -tallarines fregides- (seguint la recomanació del cambrer; 4,90 €)

- Ensalada cruixent de seitan i taronja (7,20 €)

Postres:
Yukimi Daifuku (3,90 €). És una bola de gelat de vainilla coberta per una capa de mochi, pastís d'arròs gelatinós (de la marca Lotte).
comersinmilongas
 Taiyaki (3,90 €). En japonés significa "besuc torrat"; és una galeta en forma de peixet farcida de fesols azuqui endolcits. Curiosa, si em digueren que és garrofa, jo diria que sí.
somerwhereoverthesky
Tot està bé, però res ens sorprén. És un dels mals que té el fet que tot el món et parle tan bé d'un lloc i que hages intentat anar tres o quatre vegades sense aconseguir-ho, les expectatives es disparen i després... De tota maner volem tornar-hi per continuar amb els plats que ens hem deixat.
El servei és molt atent, potser estan massa pendents de si t'ha agradat cada plat...

Total: 42,10 € (2 persones)

Irashaii Irashaii!! Benvinguts

-------------------------------
dissabte, 13 d'agost del 2014
Heron City
Com si es tratara d'una col·lecció, sembla que ara hem de conéixer tots els restaurants de la "Guia de los mejores restaurantes japoneses de Valencia".
Ocupen les quatre primeres posicions Sushi Home (Carme), Momiji (Mercat Colom), Sushi Cru (Carme) i Tora (Russafa). Després Tastem (Pla del Real), Komori (Pla del Real) i MiJapo (Sant Francesc). I dins l'apartat "Altres opcions" hi ha Kamon (Eixample), Sushi i Tapas (Eixample), Kokura Automatic Sushi (Carme), Korean Sushi (Campanar), Sector 34 (Heron City), Mossén Sushi (Russafa) i Miss Sushi.
Avui ens ha eixit el cromo del Sector 34, i cap allà que hem d'anar (i ja que hi hem d'anar aprofitarem per anar al cine, El hombre más buscado).
Havíem llegit açò a la Guia:
El sueño húmedo de Sheldon Cooper, la casa de muñecas del hijo bastardo de un geek y un freakie. Ubicado en Heron City (Kinépolis), es un local donde la decoración es protagonista, pero no en la forma en la que lo es en otros sitios (y pienso en Miss Sushi): una cornucopia de gadgets, juegos, cómics, figuras y detalles pueblan paredes, estanterías, el techo y hasta la cocina. Desde un lavabo señalizado con las tres conchas de Demolition Man, hasta una nevera con Han Solo congelado en carbonita, pasando por carteles que reivindican la igualdad de trato entre los humanos y los zombies. I clar, JJ no no se n'ha pogut resistir.
japonismo
La veritat és que el lloc és curiós, però per a incondicionals del gènere. Hi ha poc "plats" bàsics, sobretot fideus, sobre els quals es poden afegir diversos ingredients. Se serveixen en caixetes de cartró, com a les pel·lícules. Suposadament hi ha sushi, però se'ls ha acabat. Et fan donar un nickname amb el qual et criden quan tens el menjar preparat. Primer, es riuen perquè donem el cognom, sembla que som poc creatius, i segon, no ho escoltem i ens han de portar la safata a taula. Amb molts amabilitat, això sí.