dimarts, 11 de març de 2014

No és difícil triar

13a Experiència Verema. 2014
Divendres, 21 de febrer del 2014

Pep (Mesquevins) m'havia convidat diverses vegades perquè coneguera l'Espai Verema, però sempre m'havia fet peresa; em marejava pensar a tastar tant de vi. Però mira, enguany m'anime i hi aniré amb la targeta de Diego Luis. Quan són les 4 de la vesprada i es fa l'hora, em torna el vertigen: mare meua, tota la vesprada farolejant vins! I damunt és que jo això d'escopir-los... jo me'ls bec tots!
Al Balneari Hotel de Les Arenes, de 12h a 21h, 9 hores ininterrompudament, quasi 100 cellers exposen els seus vins, els donen a tastar i t'expliquen tot el que en vulgues saber.
Quina gràcia anar de la mà de Diego-Abreunvinito, tot el món el saluda, que famós que se'ns ha fet!
Ha sigut molt interessant i se m'han fet molt curtes les poc més de quatre hores que hi hem estat.
Solament destacaré alguns vinets que m'han cridat l'atenció:


Gramona Argent Gran Reserva  DO Cava
100 % Chardonnay
Gramona. Sant Sadurní d'Anoia
Aprox. 26-27 €

Espectacular




Recaredo Brut de Brut Gran Reserva Brut Nature  DO Cava
67 % macabeu, 33 % xarel·lo
Recaredo. Sant Sadurní d'Anoia
Enòleg: Ton Mata
Aprox 28-29 €

Un bon regal.

Castillo de Monjardin Reserva 2008
100 % chardonnay
Castillo de Monjardín.Villamayor de Monjardín, Navarra
Aprox. 12 €

Únic chardonnay reserva d'Espanya?

Termanthia 2008   DO Toro
Tinta Toro
Numanthia Termes. Valdefinjas, Zamora
Manuel Louzada
Aprox 130 € !!!!!
A aquest, vi li tenim una estima especial, ens va agradar tant en aquella primera SpecialK de 2005 (era de 2002)! Ara ja no és dels Eguren sinó de LVMH, què hi farem. Torna a ser gran. D'aquest, solament obren una botella de tant en tant, i s'hi fa una cua...


Philip Togni Ca'Togni   Napa Valley, Califòrnia
Vi negre dolç. Moscatell negre
14,5º

88 € 37,5 cl

Im-pressionant. Regaleu-me'l!!!





Borsao Berola 2010  DO Campo Borja
Garnatxa, sirà i cabernet sauvignon
Borsao. Borja, Saragossa
José Luis Chueca

Aprox. 12, 40 € (2009)


vcrown

Las Quebradas 2010  DO Alacant
100 % Monastrell
Enrique Mendoza. Alfàs del Pi
Pepe Mendoza

Novetat novedosa






viñedosculturales
Benimaquía Tinajas 2012  DO Alacant
Moscatell
Criança en tines de fang
12,5º
Viñedos Culturales   (blog). Villena
Rafa Bernabé
Bodegas Bernabé Navarro
Aprox. 9,70 €

És raro, raro. Però m'ha agradat molt tastar-lo.



I tants altres... Tilenus, Luis Peique, Juvé i Camps Blanc de Noirs, Casa Vella d'Espiells, La Locomotora, Glorioso, Cosme Palacio, Lealtanza, Penfolds Bin 28, Finca Malaveïna, Gran Claustro Brut Nature, Borsao Bole, Raventós i Blanc Gran Reserva de la Finca, Clos Cor Vi, Bobos... Ai, se m'havia oblidat, tornem a tastar el Flor de Pingus i torna a defraudar-nos. Ma que som...! (Per cert, la parada dels VilaViniteca, increïble, quina passada de varietat de vins!!!)

dissabte, 22 de febrer
Els xics s'han apuntat a les cates especialitzades comentades. Jo sols m'apunte a la manduca.


Al migdia, a Ca Pepico i, clar, està a gom de veremadors.

Menú de migdia especial Verema: 30 € + begudes

Com sempre, deixem la qüestió del vi en mans de Pep, que aquesta vegada decidirà traure'ns dos botelles de vi i no copes (massa gent?).
Comencem amb un


Côtes du Jura Les Chalasses Vieilles Vignes 2011 AOC Arbois
Chardonnay
Jean Francois Ganevat
35 € ?

Suau, elegant; amb fruita blanca, flor, herba, torrats...
Verema/Abreunvinito




Aperitiu de pa amb tomaca , allioli i oli verge Envero.
Detall de la casa: crema de bullidet valencià servit en olletes menudes de ceràmica de colors. Una manera bonica de començar.

Entrants
Tomaca trinxada amb ventresca de tonyina. Qualitat.
Mandonguilles d'abadejo i de putxero. Un clàssic, però aquesta vegada són redonetes i menudes.
Calamar saltat amb favetes.
Carxofes a la planxa. Essència de l'horta.

Demanem també sépia amb ceba (en sóc tan fan-àtica...! No pararia... i damunt va i no ens la cobren).



Domaine Trapet Bourgogne 2011
Pinot Noir
12,5º
Domaine Trapet Père et Fils. Gevrey-Chambertin, Dijon, Borgonya
 26,50 € ?(Vilaviniteca 19,70 €)

Suau, llepolies, balsàmic; lleuger.
Verema/Abreunvinito

Plat. Es pot triar entre arròs melós de mar,
fideuà de verdures i pernil ibèric (és el que jo demane, lleugera i saborosa).

i arròs d'ànec


Postres:  Gianduja real


Vigna del Volta 2007  Coli Piazentini DOC
Emilia Malvasia Passito
95 % malvasia di Candia Aromatica, 5 % moscato
13 º
La Stoppa. Rivergaro Piacenza
Detall de la casa   (Aprox 22 €?)
Verema/Abreunvinito




Café i pastetes


Fondillón Solera 1948
Primitivo Quiles. Monòver
Monastrell
16º
(A mi, aquest m'agrada més per a l'aperitiu)
Un altre detall de la casa  (Aprox. 25 €?)
Verema/Abreunvinito


Total: 211,50 € 5 pers (42,30 €)
Com sempre, gràcies, Pep.

Verema/Abreunvinito


A la nit, al restaurant Vertical*  - 95 € (*Michelin des de 2009)
Luis Garcia Berlanga, 19 (Entrada pe l'hotel Confortel, centre Aqua) 963 303 800
andreuworld
Que bonic es veu des de baix el restaurant, amb llums rojos i blaus...!
Des de dalt quasi no es veu res, perquè els Grans Edificis Calatravos estan apagats, que s'ha d'amagar tanta barbaritat.
Arriba l'hora del sopar de clausura de l'Experiència Verema i la veritat és que els meus acompanyants estan rebentats.

Els vins que ens serviran són els guanyadors per votació dels visitants de Verema:

Copa de benvinguda
Juvé & Camps Milesimé Brut Reserva 2010
Chardonnay
Juvé y Camps. Sant sadurní d'Anoia
Aprox. 21,50 €
Verema


Entrants

Pans variadets i oli Terrvs. Ben amarg (els de la taula, que són d'Alcoi i Muro, pensen que l'oli ha eixit al mercat abans d'hora)
Tartar de tomaca amb tonyina curada i romesco. Un bon entrant.
Verema
Rovell d'ou amb emulsió de bacallà i cruixent d'ibèrico. Presentació boniqueta, bo en textures i potent en sabors.
Verema

Xampany Louis Roederer Brut Premier
56 % pinot noir, 34 % chardonnay, 10 % petit meunier
Aprox. 37,50 €

Verema

Favetes amb suc liquat d'herbes, polpet i vieira
Verema

Arròs cremós de vegetals de mar i crosta d'algues. Difícil i atrevit amb el punt.
Verema

Abadia Retuerta Le Domaine 2012  Blanco de Guarda VT Castella Lleó
Sauvignon blanc, verdejo?
13º
aprox 19 €
Verema






Llobarro de platja amb suc de les espines i gingebre. Fresc i molt bon punt.
Verema

Rioja Alta Gran Reserva 904 2001
90 % tempranillo, 10 % graciano
La Rioja Alta. Haro
Aprox. 29,90 €
Verema


Costella d'Angus amb verdures envinagrades
Verema

Pedro Ximenez El Maestro Sierra
100 % Pedro Ximénez
Vi dolç natural criat en bóta de roure americà
Bodegas El Maestro Sierra. Xerés


Postres: Escuma de galeta amb terres de xocolate i xampinyons de merenga i gelat. Original, amb moltes textures. Un poquet embafós (o potser és que ja no puc més).
Verema
S'ha fet tardíssim, i per a alguns han sigut moltes hores de manera que no esperem ni al cafenet. Un saludet a alguns dels grans i cap a casa (bé, he de dir que uns altres alguns encara es queden a fer al gintònic de rigor).

El valencià, sols a taula, amb els de l'Alcoià.
Crec que aquest sopar sols té sentit per a la gent molt posada en aquest món, per allò de les relacions i els agraïments; no crec que repetisca, encara que sí que és probable que m'apunte a l'Experiència l'any que ve.
Ah, i si he de triar entre Ca Pepico i Vertical... no és difícil.

Verema / Dani C
Verema/Abreunvinito

Verema