dimecres, 12 de març de 2014

SPB a Involtino

Kata 99 - Sergio, 1/3/2014     Sempre Preus Baixos

Quasi com a casa, ens retrobem al restaurant Involtino. Almirall Cadarso, 7.  Eixample

Amb la presentació de la kata, sabem que són 4 vins joves, monovarietals, espanyols?

1. Tridente Mencía 2010 VT Castella Lleó
Raïm: 100 % mencia
4 mesos em bóta de roure
14,5 % vol.
Bodegas Tritón (Orowines). Villanueva de Campeán, Zamora
Enòleg: Amy Hopkinson
Preu: 8,95 €

-Capa mitjana. Rivet molt tella-taronja per a ser jove
-Melmelada de mora, fruita roja, espècies, pebre blanc i negre. "Olor de conegut", bóta de vi
-Suau, sense tanicitat, entrada alcohòlica, "calor en boca", astringent, inici dolç, amarg.
[Merlot? Nooooo]

Verema

2. El Pícaro 2011 D.O. Toro 
Raïm: 100 % tinta toro
3 mesos en bóta nova de roure
14,5 % vol.
Celler: Matsu (“esperar”. Grup Vintae) Enòleg: Raúl Acha
Preu: 5,95 €

-Color paregut a l'anterior, capa mitjana. Robí
-No dolç com l'altre, flors, fruita, menys intens, café, moca, rent, litxi, torrats, mineral. Inici subtilment alcohòlic, poc intens, "flor de tomba, cementeri l'1 de novembre"
-Boca pareguda, astringent. "Sense caràcter, fàcil d'oblidar", "si no va ala festa, no la trobes a faltar; per a prendre amb una amiga sense dret a roce"

Vídeo
Verema

3. Gratias Máximas XI  (2011)
 Raïm: 100 % boval
12 mesos em bota usada de roure
15 % vol.
Celler: TresGe Wine Consulting (Paiporta – Valencia. Alborea – Albacete)
gratiaswines
Enòlegs: Ana Mª Gómez, Iván Gómez Marcos, José Gómez
Preu: 9,50 €

-Capa mitjana alta. Roig net, dens en copa, brillant
-Cacau amarg, bodega, fusta humida, herba, brioix / Roure americà, torrat intens, ni flor ni fruita
-Fusta, punt salat, amargós. Sense defectes, sense virtuts. Dissenyat per a maridar. Menys de 15 €.

[Salva, Javi, crec que sou els únics que falteu a l'etiqueta]
Vídeo
Verema

4. Alquez 2011 D.O. Calatayud
Raïm: 100 % garnatxa
14 mesos em bota nova de roure francés
14,5 % vol.
Celler: Alianza de Garapiteros. Calatayud, Saragossa.
Enòleg: Óscar Martínez Camiruaga
Preu: 8 €

-Capa mitjana, color paregut als anteriors, rivet més granatós
-Violeta, mantega dolça, lactis, vainilla, xocolate; casa de mobles; és el més complex,  "festiu"
-Peix mantega, galeta danesa, neula farcida, tanins dolços. Bo

[No m'agrada la càpsula imitant una garrafa.
El nom ve d'una antiga mesura de vi, 12 cànters o 120 litres]

Verema

Una kata interessant, i sobretot pensant en la relació preu-qualitat.
Dokument Kata

I arriba el sopar

Per a compartir:
Mozzarela de búfala templada embolicada en pernil ibèric i amb base de tomaca catalana.
Pa de focaccia
Ensalada de ruca amb parmesà, tòfona, foie i pistatxos
Involtinos de vedella farcits de formatge i mousse de mostassa. Boníssims, un poc cruixents.

inbogavlc
Plat individual:
Tallarines amb frutti di mare.

Novament per a compartir, les postres: tiramisú, formatge amb llima i gelat d'amaretto (que bo, encara que a mi encara m'agrada menys dolç, que es note bona cosa l'ametla amarga)

I per si no n'hem tingut prou,

Lo Givot 2009  DOQ Priorat
32 % garnatxa, 33 % carinyena, 25 % cabernet i 10 % sirà
12-14 mesos en bóta de roure  francés i americà (10 %)
14 º
Celler del Pont. La Vilella Baixa, Tarragona
Enòleg: Pedro Cabanillas
37,95 € (Vinissimus. Crec que Sergio l'ha comprat per aprox. 18 €)
Bon vi, intens, especiat, mineral...
[El nom és el topònim d'una de les vinyes]


Valtosca 2010  DO Jumilla
100 % sirà
14 mesos en bóta de roure francés
14,5 º
Casa Castillo. Jumilla
Enòleg: José Mª Vicente Sánchez-Cerezo
Aprox. 15,50 €
Fruita madura, espècies. Un poc verd



Abreunvinito