dilluns, 17 de febrer del 2014

El tronco segoviano

dissabte, 15 de febrer del 2014
Rector Femenia, 17 - Russafa - 963742 731

Mira que hauré passat vegades per la porta, i mai, mai, m'he sentit gens temptada d'entrar-hi. Però ves per on, el xic torna tard de viatge, ens abelleix menjar alguna cosa fora, és cap de setmana, mitjan mes, setmana d'enamorats... total, el barri de gom a gom. Ho intentem en tres llocs i, per no tornar-nos-en a casa, i perquè uns magnífics bolets intenten temptar-nos des de la porta, hi caem. Ni un segon després ja estic penedint-me'n: bandera espanyola; bou dissecat; milers de botelles, quadrets i diplometes per les parets; cadires enfundades en una tela que algun dia volia ser de luxe...
La gent riu i és feliç quan li porten els xoricets a l'infern en flama viva. Mmmmm quina oloreta farem quan isquem.
En fi, relaxem-nos i disfrutem. La carta, un poc guiri, amb fotos i plastificada. La carta de vins... uns full grapats. Demanem Cepas Viejas. No en tenen. Que si Protos, Viña Mayor, Pago Carraovejas... Tornem a demanar la carta. Un Priorat potser? Al final hi ha un Torres i va i també apareix un Cepas Viejas.

Cepas Viejas 2005  DO Bierzo
100 % mencia
9 mesos en bóta de roure francés i americà
13,5º
Dominio de Tares. San Roman de Bembibre, Lleó.
Enòleg: Amancio Fernández?
16,50 €  (15 € + IVA)

Està un poc calent, però el pitjor és que ha estat massa anys en un armariet, sense condicionar. Fruita madura, flors passades. Falta frescor. Ni rastre de balsàmics i minerals.

-Carxofes a la planxa (si lleves algunes fulles duretes de fora, estan bones)
-Variat de bolets. Correctes
Broquetes? No n'hi ha.
-Conill a la brasa (reblanit per dins)
-Porquet a la brasa. Correcte
Ni postres ni café. I declinem l'oferta del licoret.

I quan porten el compte, ens han cobrat un vi de Rioja de 20 €.
No inclou IVA.
Pa: 2 €  Aigua: 2,25 €
Total: 67,81 € (dos pers.)

Javier González, el fundador i gerent, deu ser segovià. La resta de personal, no ho sé. El valencià, tot i estar al barri de Russafa, al costat de diversos caçals fallers, els deu sonar a extraterrestre.