dimecres, 12 de febrer del 2014

ValenViSí

Kata 98 - Eva, 8/2/2014 ValenVi-sí 

Mentre va arribant la gent, unes cervesetes i / o un fino Quinta.


Micalet. Cerveza de Autor. Artesana
Cervessa rossa (ale)
Aigua, 2 tipus de malt d'ordi, flor de llúpol natural, rent en pols
Fermentada en botella. Sense filtrat
5º; 33cl.
València
Josep Belda -Ontinyent-
Etiqueta: Armando Serra (artista faller)

Verema/Abreunvinito


La Negra
Pumkin Ale. Amb carabassa al forn afegida
Birra & Blues. La Patacona, Alboraia

Birrapedia
Verema/Abreunvinito





Per a aquesta kata i "aprendre dels que saben", m'he deixat assessorar per Pep, (Mesquevins i Ca Pepico; per cert, ha quedat tercer en l'apartat de "Restaurant espanyol amb millor tractament del vi". Enhorabona, mestre) i m'he copiat de la Cata 236 de la Penya Verema, en la qual hi hagué aquests vins, que quedaren en la següent posició:
1r - Bobos
2n - Mas de Sella
3r - 1771
4t - Parotet

Jo he fet algun canvi. He oferit informació de 6 vins, però sols en presente 4 a botella tapada. Dels 4 anteriors, he llevat el Parotet (que es beurà al sopar) i he posat el Curii 2012. També he presentat com a possible el 4 Llunes 2011 (que tastarem en una altra ocasió).

1. 1771 2011, D.O.València (Clariano)
Raïm: monastrell
12 mesos en bóta de roure francés
14,5 %
Bodegas Los Frailes. Fontanars dels Alforins
Enòlegs: Diego Fernandez Pons, Miguel Velázquez Cerdá / Dominique Roujou de Boubée
Preu: 21,90 € (Mesquevins)

-Capa baixa, robí, més evolucionat del que tocaria
-Café, humit, anxova, saladura, llonganissa, espècies, clau
-Entrada aquosa "sap a granota", lleugera, licorós, fruita "poc franca". Tanins fins. No sembla monastrell.

2. Bobos Finca La Borracha 2011, D.O. Utiel-Requena
Raïm: boval
10 mesos en bóta nova de roure francés Allier
13,5 %
Celler: Hispano-Suizas
Enòleg: Pablo Ossorio
Preu: 24,25 € (Mesquevins)

-Capa alta, cirera fosc
-Caramel de nata, saboritzant industrial, dolç, fusta, bosc. "En blanc i negre", poc i difuminat" (no hi estic d'acord)
-Punt salat, àcid / no àcid (diferència de criteris), mentolat, gespa, aiguat?, alcohòlic?,fruita, maduixa macerada en mòdena, caixa de puros, bon cos. M'agrada.


3. Mas de Sella 2011, Alacant
Raïm: Cabernet Franc, Shiraz, Marselan, Cabernet Sauvignon i Garnatxa Tintera.
14,5 %
Celler: Mas de La Real de Sella
Enòleg:
Preu: 16,50 €  (Mesquevins)

-Capa alta, móra, brillant
-Núvol, claveguera," cadàver en descomposició" (açò ho noten els metges; la resta, no), "carn del Noma", xocolate pur, fruita negra, espècies, sotabosc
-Astringent, "asalvatjat, Eau Sauvage Extreme", "aplana i engul", "fosc i tètric", cendra, punt salat, llarg, equilibrat, bona acidesa, cos. M'agrada molt

4. Curii 2012 Alacant
Raïm: 100 % giró (garnatxa)
14,5 %
Curii Uvas & Vinos. Xàbia
Enòlegs: Alberto Redrado (L'Escaleta) i Violeta Gutiérrez De La Vega
Preu: 18,50 €  (Mesquevins)

-Capa mitjana
-Fusta, sagristia, vernís, pebre; guinda
-"LBNI-líquid bevible no identificable". És molt distint. El gran incomprés.

Endevinadors professionals no som, la veritat.


Passem a un tast d'oli que ens ha portat el bi-llorejat Abreunvinito.

Parotet 2011  DO València
75 % mandó 25 % monastrell
14,5 %
Celler del Roure. Moixent
Pablo Calatayud
10,90 € (Biosca)

Criança de 14 mesos en tines de fang soterrades. Hi ha molta faena i molta il·lusió darrere de la recuperació d'aquest raïm i la veritat és que dóna al vi una màgia especial. El senyor Higon diu. "Que què és terroir...? I tu m'ho preguntes... terroir ets tu!"

I el sopar, preparat pel gran xef de casa, fantàstic:
-Col fregida amb magre i embotit d'Ontinyent
-Llomets de porc amb gírgoles i pernil
-Botifarra de Burgos amb pimentons de padron i maduixes
-Sèpia amb ceba
-Tallarines fresques amb pesto i daus de calamar
-Ensalada de fulles verdes i tomaquetes i ensalada d'envinagrats amb moixama i llonganisseta


-Formatges de Sólo Queso: Tetilla, vedella, La Corunya; Uff!, cabra, Girona; Gomber, ovella, Cantàbria.
-Pa i coca de panses i anous del forn València del carrer Sueca. Barretes de xocolate amb taronja de Zurita, mercat de Russafa.


Calvet Sauternes (AOC Burdeus)
Réserve du Ciron 2009
80 % Semillon, 15 % sauvignon blanc, 5 % muscadelle
13,5 %
Benoit Valéry Calvet
Aprox. 16-17 € (un dels 50 regals de la família foiera per al 50é aniversari de JJ; la botella és de 50 cl.)

Vi dolç, amb un color preciós; saborós.

Dokument kata