dissabte, 20 d’abril del 2013

Riff-*Michelin

Comte d'Altea, 18 - Eixample. 963 33 53 53
dimecres, 17 d'abril de 2013
Hem de celebrar que Belén és LA nova cap del seu servei, vol que no ens n'estem de res i triem el millor restaurant de València; entre tres o quatre opcions triem el Riff.
A l'entrada hi ha una exposició de fotos del llibre Ànima mediterránea, de Bernd H. Knöller i Xavi Mollà. No tindrem la sort de comptar amb la presència del Bernd.
La rebuda ja és... no diria que freda (i no és que jo pretenga sentir-me com a casa), però... no, no ens acabem de sentir a gust.
En arribar, estem sols; al cap de poc arriben dues persones; c'est tout.
Hi ha dos menus, el Riff (cinc plats i unes postres, 59 €) i el Gran (set plats i dues postres, 89 €) i una carta molt curta. No entraré en la polèmica de si l'arròs és o no per a la nit, però si no t'abelleix, et deixa molt poques opcions.

La carta de vins sí que és molt ampla, però no trobem eixe consell o eixa suggerència perquè ens arrisquem en una proposta novedosa o interessant, res. I els preus són un poc... desproporcionats.

cellerdelcava

Trossos Sants 2011 DO Montsant
 90 % garnatxa blanca, 10 % gris
Alfredo Arribas. Falset
Enòleg: Joan Asens 
35 € (15,60 € Vilaviniteca)
(informació a la contraetiqueta en català i anglés)

Fruita blanca, herba, torrats, mineral. Elegant, complex. Molt bo.
Verema

vinogusto
César Príncipe 2007  DO Cigales
90 % garnatxa blanca, 10 % gris
Bodegas César Príncipe. Fuentesaldaña, Valladolid
(del mateix celler que 13 Cántaros Nicolás)
Enòleg: César Muñoz
100 % tempranillo
15 mesos en bóta de roure nou
43 € (aprox. 20 €)
Fruita negra madura, espècies, torrats... Potent, llaminer, agradable.
Verema



-Detall de benvinguda: olives seques de Sogorb (saboroses, però massa seques); cruixents d'algues i arròs, i de carlota amb espècies i salsa de pimentó del piquillo.

akatavino
Comencen a servir unes entradetes, així sense cap explicació:
-Coca valenciana de sardina marinada. Està molt bona, però haver-la de menjar amb la mà, sense un platet...
akatavino
 -Soda de tomaca valenciana, però sembla pel color un sorbet de llima, servida en copa de cava; àcida i difícil de beure (per l'escumeta, s'ha d'empinar molt la copa perquè caiga el líquid, i no queda massa bé); curiosa.


-Cansalada ibèrica amb herbes del bosc i llima dolça (mmmm, quina aroma!); també una proposta curiosa.

-Moixama amb maionesa d'ametles i vinagreta de PX.

-Crema de bolets amb alls tendres. Espectacular.


-Gambetes d'esquer amb escuma aromatitzada.

Ara sí, ens expliquen que ens serveixen una ostra del Deltebre amb curri com a detall del xef (no està malament, però a mi m'agrada notar el sabor de l'ostra, de la mar). Després comprovarem que les entrades no estan cobrades a banda (com a servei de taula o jo què sé...)

Alguns triem un primer i un segon i altres dos segons.

-Tartar de bolets amb anguiles. Bonic, saborós, bones textures... (19 €)


-Espàrrecs amb múrgoles (colmenillas) i frutes seques (pipes de girasol i carabassa, cacauets, ametles). un plat molt molt lleig, gens abellidor; gens encertat, ni en vista, ni en textura ni en sabor. (26 €)


-Pésols de riu amb cigales (Hi ha diverses textures de pésols: ous de truita recoberts de pols de pésols, crema...); servit en una casoleta de ferro blava. Original. (26 €)

akatavino
-Cebiche valencià, macerat amb cítrics i decorat amb pétals de flors de colors (encara que còmodes, no sé si m'agraden les pinces per a mejar-se'l, em recorden les dels infermers) (17 €)

-Bonítol amb espècies. Molt bon punt, i...? (29 €)

-Filet de porc ibèric de Guijuelo amb cebetes i all. Tan normal!  (29 €) [Solament hi havia l'opció d'aquesta carn o corder!]

Solament demanem unes postres, mousse de xocolate, amb un punt de sal. (10 €)

Una copeta de malvasia de Lanzarote, El Grifo (8,50 €), café i infusions (3 €; 2,80 € x ). Amb un detall dolç de la casa: magdalenetes de xocolate i cacauets ensucrats.

pa: 3 € x 5 (el fan ells, està bé, però no és especial)
aigua: 1,90 € x 5
IVA inclòs.
Michelin no parla valencià, ni l'escriu.

En fi, una llàstima; pot resultar un poc coent, però el lloc no té ànima, res està malament (sols faltaria, que té una estrella Michelin des de 2009), però no hi ha res que meresca un excel·lent, excepte la companyia i el motiu de la celebració, clar. Enhorabona, perla!

Abreunvinito / Verema
observaciongastronomica
facebook