diumenge, 4 de novembre del 2012

Bolets de tardor a Apicius

Apicius  - Eolo, 7  (zona Aragó)   963 936 301
divendres, 2 de novembre. Dia de les ànimes

 És un local un poc fosc, però molt molt agradable. Havíem decidit tastar el menú de bolets i per tant ja no hem de triar res més. Uns amiguets s'hi apunten.
Enrique Medina a la cuina i Yvonne a la sala, que ens acompanya al llarg del sopar: atenció, amabilitat, discreció, eficiència... Potser tarden un poc a servir el primer plat, però una vegada començat... cadència perfecta.

Detall: olivetes i ametles   [Aigua i xerés mentre esperem]
Hi ha diversos panets (jo en trie un d'olives) amb oli per a sucar-hi.

1 Capuccino de bolets amb trompetes de la mort, carabassa i calamar de platja

2 Carpaccio d'ou reig o cocou, Amanita Caesarea (no s'ha de confondre amb la farinera borda -Amanita phalloides- o el reig bord -Amanita muscaria-) cru, amb pinyons, ruca, rave, formatge parmesà i cibulet.
Curiós, però no sorprenent; amb una miqueta d'oli millora un poc.




3 Ceps -Boletus edulis- glacejat amb cansalada viada ibèrica, rovell d'ou de corral i creïlla. Espectacular en sabors i textures.






4 Lluç pescat amb ham, amb fals risotto de rossinyols -Cantharellus cibarius (rebozuelos, angulas de monte)-. No entenem molt bé per què és fals, però... Està bo, el que passa és que després de l'espectacularitat de l'anterior...





Roda 2007   DO Rioja
Bodegas Roda  Haro, Rioja Alta.
Enòleg: Agustín Santolaya / Carlos Díez de la Concepción
89% tempranillo, 8% garnatxa, 3 % graciano
16 mesos en bóta de roure francés i 20 en botella
preu: 34,22 €  (Vinissimus 22,45€)

Fruita roja, espècies, cacau, un poc de fusta, mineral, balsàmic... elegant, redó, llépol... boníssim.

Postres: Xocolate en tres textures. Un clàssic. (Per una intolerància, el canvien per pinya amb escuma de gintònic)
Detall: café i petits fours (pa d'avellana, gominola i bombonet de xocolate i alfàbega)

Total: 44 € persona

Lloc bsolutament recomanable