dijous, 10 de maig del 2012

Tickets. La vida tapa




Si algú em contara que féu el que jo fiu per a aconseguir una reserva al Tickets... no m'ho creuria.
D'una banda, JJ va començar la història: entrava a la pàgina del restaurant, però mai aconseguia fer la reserva perquè el calendari no li deixava punxar cap dia.
D'altra banda, jo vaig comprar al mes de gener les entrades per a veure, al maig, al TNC, l'obra Agost, que tant m'havia recomanat la meua amiga més teatrera.
I les dues bandes s'ajunten: ja que havíem d'anar al teatre a Barcelona... també podíem anar al Tickets. Cada dia, Ester i jo intentàvem punxar el maleït calendari, però era impossible; de manera que ella va investigar: hi havíem d'entrar a les 12 de la nit; cada dia s'oferien les places d'un dia determinat; ho calculàrem i el dia 6 de març eixien les del 5 de maig. No ho faré més llarg, que ja està bé, però al final tenia 4 reserves diferents...! (que ningú no volgué aprofitar i que haguí d'anul·lar).

L'avinguda del Paral·lel -el traçat de la qual coincideix amb el del paral·lel 41º22'34", nord- va ser un lloc on, des de finals del segle XIX  fins ben entrats els anys 70 del segle XX, hi hagué infinitat de teatres, cabarets i altres sales d'espectacles. El local és ben eclèctic: hi ha molts elements de l'espectacle (l'entrada, les estores roges, el vestuari del personal, els cartells anunciadors de diferents tapes-espectacle...), altres barcelonins (les persianes de la Barceloneta, el trencadís i les forms gaudianes, elements mariners...), altres de la cuina dels Adrià, i hi ha fins i tot un taulell amb centenars de gats de la fortuna.

Són les 15h. Arriba el moment de la veritat. Tenim un poc de por, entre la "tonteria" del lloc, que ens han dit que, al cap i a la fi, és un bar, i que ens col·loquen en una barra llarga...


Ens mostren la carta (que, per cert, es ven a la botiga) i, com que és la nostra primera vegada, ens proposen que ens deixem aconsellar (incloent les recomanacions que ens havia fet la teatrera). Comencem amb una cerveseta: Estrella, naturalment. Ens relaxem, el taulell per dinar no està tan malament, tenim l'Albert al davant donant ordres i rematant plats. En directe.

Pel que fa al vi, com que no hi ha res que ens emocione, ens deixem aconsellar; finalment sols en beurem una copa de blanc i una de negre.
4 x 5 €
Pazo Señorans 2011. DO Rías Baixas
Albariño
 (11,95 € a Vinissimus)
Poma golden, llima, un poquet escpeciat. Fresc i agradable, sense més.

 Venta Las Vacas 2009. DO Ribera del Duero
 (12,90 € a Vinissimus)
Vi fàcil i fresc; flors, fruita, balsàmic i un poc de fusta.

All That Jazz / Empieza el Espectáculo:

1. Fruita impregnada. Meló d'Alger amb sangria servit en una mitja botella de Kripta.
5,80 €




2. Les olives de Tickets: gordal adobada o verdial. Esferificades. Impressionants.(no és res nou, però l'impacte a la boca és tan especial!)
5,46 €



3. Pernil de toro: làmines de ventresca de tonyina pintada amb algues, caviar... Art a l'hora de mesclar ingredients, subtilesa...
13,50 €





4. Codium Tomentosum (Ramallo de Mar a Galícia) és una alga de color verd intens, amb una carn sucosa  i gelatinosa, fa gust de percebes o anemones.
Un dels plats que no us podeu perdre. A banda servixen una salsa de mar que també està bona, però jo no la mesclaria.
2,80 €   (1/2)



5. Canaló d'alvocat amb bou de mar, crema agra i romesco lleuger.

12,50 €






6. Cornet de tartar de tonyina amb suc de piparra (i tants ingredients que no sé com hi caben. És un dels plats que, boníssim com està, no aporta res especial)
2 x 3,90 €




7. Peix de mercat: xerna o mero déntol

 5,75 €   (1/2)






 8. Ostra al natural amb caviar d'oli. Espectacularment fresca.

2 x 4,80 €





9. Ostra amb toc de brassa i salsa de ceps. (Diversitat d'opinions: jo la preferisc ben fresca)

2 x 4,90 €





10. Navaixes amb gingebre, pebre i aire de llima.
Oi que recorden les d'Albacete? Talladetes per agafar-les fàcilment amb les pinces; en el seu punt, amb un toc picant suau...mmmmm
6,25 €    (1/2)





11. Fregitel·la de peix. Bo i prescindible alhora.

5,40 €  (1/2)





12. Llamàntol

35 €





13. Ou d'ànec fregit en el seu greix trufat i amb crema de creïlla. Preciós, saborós, exquisit. un altre dels molt recomanables.

2 x 3,90 €

14. Taco de conill al salmorejo

2 x 3,90 €






15. Xuxi de formatge Payoyo  (formatge de cabra de la raça payoya, Cadis), amb llesca de pa torrat i salsa de llima. Novament, tenim la esferificació adrianina, que esclata a la boca (està molt bona, però repeteix la de l'oliva).
 2 x 3,10 €



16. Roca volcànica de xocolata negra i avellanes. Com a la Garrotxa.
 (Ens recomanen no menjar-nos la roca, encara com!)
2 x 2,90 €


17. Pastís tebi d'ametles amb sorbet de bresquilla roja. Molt treballat, amb aquella textura i aquell sabor que fan tancar els ulls i sospirar.

9,50 €



Café: 1,80 €

El cap de sala és el que pren nota, el responsable de la "taula" i el que serveix les primeres tapes; després ens les van servint diferents cambrers, amb diferents vestits, i uns amb més experiència que altres. L'Albert sempre està darrere per a qualsevol dubte -també ens havia donat la benvinguda en asseure'ns-.
Sabeu qui hi apareix? Nooo, l'Adrià gran no, però sí el Juli Soler, que ens va servir el vi quan estiguérem al Bulli, allà pel 97, però per vergonyetes incomprensibles no li fem la foto.

És un lloc car? Potser sí.
És un lloc original i simpàtic? Sí.
S'hi menja bé? Sí. A banda que a aquestos llocs no solem vindre a alimentar-nos, i que el fet de anar dinant amb tapetes crea un poc d'ansietat, s'hi fa una proposta molt interessant.
És un lloc recomanable? Sí

tickets
verema
cocinacreativa (veient aquesta pàgina, hi he de tornar: no me'n falten ni què per tastar, mare!)

I açò no acaba ací, ara ens falta el  41º Experience.
Quan? De moment, retallades.



capítol 2

capítol 3

capítol 4

1 comentari:

paranxeta ha dit...

Les olives, el codium, els cornets, les ostres, les navaixes, l'ou d'ànec i el seu greix trufat, el xuxi de Payoyo, el partís tebi d'ametla ... i com diu l'Eva tantes i tantes que no vam provar ... mmmmmmmmmm Un lloc interessant, divertit ... Un bon pròleg del 41º!