dimarts, 15 de maig del 2012

Dinar d'aniversari

dissabte 12 de maig de 2012
La Salita   Carrer de Sèneca, 12 (amb Aiora), Valencia. Telèfon: 963817516

Per a celebrar el meu aniversari ens n'anem de dinar. Dissabte al migdia hi ha molts restaurants que tanquen; barallem diverses possibilitats i després de llegir els comentaris sobre La Salita a Verema (sobretot els d'Abreunvinito), allà que anem.
Hi ha tres taules amb dues persones i una amb quatre. Ens atenen de seguida, ens pregunten si hi hem estat alguna vegada (sí, encara que fa temps) i ens deixen a taula el menú escrit. 37,50 € (40,50 € amb IVA ).
Ens presenten uns xips cruixents d'arròs inflat amb algues i de llentilles, col·locats en una pedra. Bonica imatge, excel·lent textura i bon sabor.


Ens ofereixen diverses varietats de pa (n'entra un al menú); triem el de verdures i el de formatge amb nous de macadàmia (llàstima que no estiguen cruixents!).

Gramona Imperial Gran Reserva Brut
La carta de vins no està malament, és bastant àmplia, encara que els preus ens semblen un poc "carregats", sobretot els de gamma mitjana-baixa). Ens decidim per un cava, un socorregut cava d'aniversari.
Xarel·lo: 50%, macabeu: 40% i chardonnay: 10%
Flors, poma, forn, torrats...
Agradable, fresc, amb bona acidesa.
30,75 € (14,75€ a Vinissimus)
(foto pasean2)

El primer plat és "El tenderete". Presenten diverses picadetes en una paradeta, feta amb fil i pinces d'estendre i tot. Penjades, hi ha una piruleta de sépia i llagostins en kataiffi cruixent (com els fideuets dels dolços àrabs) i una papa amb una sardineta enganxada; a la base, creïlla confitada amb polp sec i rovell de pebre roig; pa de pessic amb esferificació d'oliva negra (llàstima que fa poc hem tastat la del Tickets) i maionesa d'oliva, tàrtar de salmó en cucurull i hamburguesa-bombonet de foie.


A continuació, un puret havà farcit de brandada fumada de bacallà, amb anell, cendra de sèsam amb rave japonés -wasabi- (de color verd???) i cendra (encesa?) al cendrer feta de salsa de pebrots del piquillo rostits. Molt artístic (un poquet massa salat). Se serveix acompanyat d'una copa de cava que realment és un gaspatxo que ha perdut el color roig a partir d'una sèrie de filtracions (màgia, de veritat! Espectacular).


Seguim amb salmó a baixa temperatura amb espàrrecs de Tudela (blancs i verds) i caviar de salmó, sobre un llit de crema d'espàrrecs. El salmó està molt bo, i a la foto ha quedat bonic.


En acabant, degustació d'arròs de gambes i carxofes amb aire de julivert. L'arròs, meloset, sota punt (hi falta un poquet de sabor) i acompanyat d'una bona gamba.





Com a les bodes, per passar de la carn al peix, sorbet, però aquest un poc més original: mini granissat de gintònic.






Comencem la segona part amb "Els nostres espaguetis a la bolonyesa". Una presentació molt original i elaborada. Hi ha un caneló fet amb els espaguetis enrotllats sobre si mateixos i farcits de vedella especiada, i un altre, ratllat, de truita amb bolets, amb ceba confitada i bolets, amb formatge parmesà i regats amb salsa bolonyesa de xoriço.

I per acabar, cua de bou estofat i desossat amb crema d'arrel d'api, migas de pastor i làmina de creïlla violeta. (molt bo, encara que la carn guarda una certa semblança de sabor amb el plat anterior). Molt ben presentat, sobre plat de pissarra.


I el colofó, "Fira de postres", una safata-espill amb 6 mossets: pastís semifred de safanòria i coco, flam de pinyons torrats, tòfona de rebentat de Baileys; trilogia de xocolates -en color i textura-; mojito de fruites de la passió en gotet de xocolata, semifred de maduixes i fulla de menta caramelitzada.
Excessiu (allò del poquet i bo...).
I un aparent cafè caputxino, en realitat un coulant de xocolata amb avellanes (boníssim) amb escuma gelada de crema anglesa.








Aigua: 2,16€
Café: 2,43€

No vaig a malparlar del lloc, perquè no és el cas, ara, per a una estrella Michelin... Nosaltres hem tingut dos problemes: un, que havíem llegit unes crítiques del lloc i del menú  megaformidables, i l'altre, que acabem d'estar al Tickets.
D'altra banda, no entenc com es parla tan poc del lloc; per exemple, he consultat les guies del Vergara (2007, 2009-2011) i l'Almanaque 2010 i no hi apareix.

El cap de sala (Jorne Buurmeijer?) ens fa la descripció dels plats en castellà, però fa un esforç -que li agraïm- i ens parla en valencià.
verema

1 comentari:

EVO ha dit...

Restaurante muy recomendable.
Alta creatividad, algo justos de técnica y acabados de los platos mejorables.
Los platos son más bonitos que sabrosos en general.
Pero insisto muy recomendable y a un precio ajustado, excepto los precios de los vinos.
Muy pronto para pedir una estrella michelin.
El At Bilbao ha finalizado una buena campaña, pero a nadie se le ocurre proponerlo como ganador de la champions, ni de la liga y no por ello deja de ser una excelente campaña la suya.
Os animo a comprobarlo por vosotros mismos y así lo discutimos.