dissabte, 8 de gener del 2011

100%

Kata 64 - Javier, 7/1/2011
Com sempre, hi ha 4 vins, però després de tastar-los se'ns donen 5 fitxes; en coneixem 3. Tots són monovarietals. Descartem el Valtosca. I, el Nas d'Or, com sol ser habitual, Salva.

1. Dominio de Tares Cepas Viejas 2007, D.O. Bierzo
Raïm: mencia
Celler: Dominio de Tares      Enòleg: Fermín Rodríguez-Uría Suárez
Preu: 13,75 €

2. Toscar Syrah 2007, D.O. Alacant
Raïm: sirà
Celler: Salvador Poveda      Enòleg: Rafael Poveda
Preu: 7,54 €
3. Enrique Mendoza Pinot noir 2006, D.O. Alacant
Raïm: pinot noir
Celler: Enrique Mendoza viticultor      Enòleg: José Mendoza
Preu: 9,56 €

4. Leione 2006, VT Castilla y León
Raïm: prieto picudo
Celler: Dominio Dos Tares Enòleg: Fermín Rodríguez Uria?
Preu : 12,90 €
1. Granat amb rivet violeta, de capa alta. Dens, sense llàgrima.
Maduixa, dolç, floral, un poc herbaci. Fusta poc integrada, pareix un roure. Poca intensitat.
Àcid, un poc amarg al final. Torrats no integrats.
Aquest vi ja l’havíem tastat, encara que d’un altre any, i no el reconeixem, ni la mencia tampoc.
2. Robí-tella, capa mitjana.
Macedònia passadeta, cofitura de tomata, alguns troben balsàmics. Clau, llorer, especiat.
En boca continua el clau, la fusta; hi ha qui hi troba fruita i fins i tot menta. Acidesa continguda, tanins integrats.
3. Robí amb capa baixa, brillant.
Molt ric en matisos, dolç, formatge moll, tòfona, xampinyó, humit; alguns fins i tot troben cuir i quadra. Salva diu que li recorda el borgonya. Movent la copa ixen salats.
Tanins agradables. Molts matisos, delicat, de vegades un poc salat.
4. Color intens, cirera, capa alta.
Fruites roges, mora, forn, codonyat, violeta? Un poc mineral, pissarra mullada.
Rodó, fruita roja, dolcet.

L'amfitrió, encertat. I amb el sopar, com sempre, destacat.

-Sushi maki clàssic de salmó amb salsa de soia i rave japonés (wasabi)
-Dim sum (rotlles del cor) de carn aromatitzats amb vi d’arròs i oli de soia

-Ensalada de tomaca negra (kumato) i botifarra de carn en carpaccio
-Mocadors sorpresa de corder amb gírgoles de card (setas de cardo) amb raïm de Nadal.

-Flors de carxofa al forn
-Carabassa amb mel al forn.