diumenge, 2 d’octubre del 2022

T'ARDORe 22*

Divendres 23 de setembre a les 03,04 comença oficialment la tardor, i en aquesta entrada anirem penjant el que es quede solt durant l'estació (*Com l'any passat, li robe la paraula a M.Jesús Bolta).

Com ja he fet altres anys, compre gínjols per a portar a escola i, com sempre, bona part de l'alumnat no els coneix.
Enguany al mercat m'he trobat una sorpresa: al cartell no posa "chínchols", sinó "ginjols del horta", anem avançant, quasi ho encerten; per a l'any que ve l'accent i l'apòstrof.







DORIVM Selección de la Familia 2014
DO Ribera del Duero
100% Tempranillo
18 mesos en roure francés, americà i hongarés
14% vol.
Bodegas THESAURUS. Olivares de Duero, Valladolid
Aprox. 22,50 €
Fruita madura, torrats, vainilla, café... agradable.


divendres, 21 d'octubre

Quin pla més guai tenim avui. Berenem a la casa "nova" d'ImmaC a Picassent.
Empanades del forn de Conxín i Valencia, i croissanets;
paté de remolatxa...

Julia de Moya 2015 DO València
100% Monastrell
18 mesos en roure francés
14,5% vol.
De Moya. Utiel
17,90 €

I després anem al KafreTeatre 2022, a veure l'obra de Patrícia Pardo, Madonna. "MADONNA o les xarxes de l’estima i de les cures, les que practiquem i les que projectem. Les filles, els animals; la criança i el veganisme. Els canvis de paradigma en la visió que tenim de la dignitat del proïsme, siga persona o animal. Siga adult o infant. Siga pollastre fregit o no."

dissabte, 22 d'octubre

Avui toca treballar tot el dia, a la Fira, sort que ens alimenten bé: 
per a esmorzar, un entrepà de truita de creïlles, aigua i tallat.
Per a dinar, cervesa, ensalada amb formatge de cabra, fruites seques, cansalada...; fideuà; cap de fruites i café.








divendres, 28 d'octubre

M'agrada celebrar amb l'alumnat les diferents festes o els dies assenyalats. Avui hem parlat de Tots Sants i el Dia d'Ànimes. Una alumna d'origen marroquí ha portat dolços fets per sa mare





      dissabte, 29 d'octubre


Artífice 2019 DO Ycoden Daute Isora Tenerife
Listán Blanco (= Palomino)
8 mesos amb mare en roure francés
12,5% vol.
Borja Pérez Viticultor. La Guancha, Tenerife
Aprox. 21,30 €
Recorda un poc el vi flor; flors, fumat; redó, saborós

La història de com m'ha arribat el vi és un poc rocambolesca, directament de Nozomi.


I el xic ha fet un arrosset amb bolets, alls, verdura (carabasseta),tomaca seca...
Per favor quin dia. He nadat a la mar i tot.




Abadia de Poblet 2016
DO Conaca de Barberà
40% Trepat, 20% Garrut, 20% Garnatxa, 20% Ull de llebre
12 mesos en fudres de 4.000 l i en ciment
13% vol.
25.00 botelles
Aprox 19,90 € (regal)
Flors, herba, pedra... suau.

divendres, 11 de novembre
Aquest encontre d'aniversaris amb les amigues del poble s'ha endarrerit molt; no ens veiem des de maig i damunt hui hi ha hagut un problema d'última hora i només en som dues. 

Com sempre, a taula, uns cacauets i pa amb julivert -que no toquem-, i comencem amb una cerveseta
Demanem al centre un plat de calamars (10 €) i un sàndwitx de pernil dolç i formatge (3,50 € x 2). 
Café i tallat.
Total: 13,20 € x 2
Un lloc on s'està a gust i es pot xarrar i xarrar...

divendres, 18 de novembre

Avui sí que estem les tres. A més de la cervesa -amb el detall dels cacauets- demanem al centre uns calamaronets fregits (9 €) que estan molt bons.
Després, jo, una llesca de pa amb pit de pollastre, albergínia, formatge brie i orenga (5,50 €).
Elles, sàndwitx i entrepà.
Cafés i infusions.
Total: 14 € x 3




diumenge, 13 de novembre

Després d'un cap de setmana de pluja i vent ix el solet, així que cal a profitar-ho, passejar voreta mar i fer-se el vermut











dimarts, 15 de novembre

No solc fer doblet (dinar-sopar fora), però les coses van com van i si cal...
Quedem a fer una cerveseta al Café Sant Jaume (Cavallers, 51. El Mercat, Ciutat Vella) i després, clar, cal fer una picadeta. És dimarts, però tot està ple; la Pilareta, impossible; el Molinon, també, així que acabem on no hi ha gent: Restaurante San Miguel (pl. Músic López Chavarri, 7. El Carme, Ciutat Vella)
Unes cerveses (2,50 € x 5) amb unes olivetes com a detall; 
pernil i formatge,
creïlles braves,
i calamars.
(10 €, 8 € x 2, 7 €)
Total: 11,38 € x 4
No parlen valencià.

Tot prescindible, excepte la quedada, òbviament.
------------

San Román 2018 DO Toro
100% Tinta de Toro
24 mesos en roure francés i americà mou i usat
14,5% vol.
Bodegas y Viñedos San Román. Pedrosa del Rey, Valladolid
Aprox. 27, 30
(Aquesta vegada les sobres m'arriben des de La Vid, amb un "plateret" de paella amb carxofa boníssim)

Plácet de Valtomelloso 2021
DOCa Rioja
100% Viura
14% vol.
Palacios Remondo. Alfaro, La Rioja
Álvaro Palacios
Aprox. 21,20
Fruita, flors, mineral... molt bo.
(Un regalet que ha sobrat al restaurant Fraula)

----------------
dissabte, 26 de novembre
Després del passeget per la mar i el vermut, hi ha un gaspatxo un poc especial, amb pollastre, alls porros i llet de trigre (seguint els preceptes "ací no es tira res")

El Miracle nº 1 2021
DO València
Boval, Cavernet Sauvignon
4 mesos en roure francés
13% vol.
6,49 €
Senzillet.

Per a les postres, un arnadí del Niño Llorón
diumenge, 27 de novembre
El xic ha fet un viatge meteòric a Gijón, i ha comprat fabes i compango (fesols i companatge), així que hui toca favada, tot i que fa un sol primaveral...

Vila Albina Reserva 2012
  DOCa Rioja
Vendimia Seleccionada. Magnum
80% Tempranillo, 15% Mazuelo, 5% Graciano
24 mesos en roure americà
14% vol.
Bodegas Riojanas. Cenicero, La Rioja
Emilio Sojo
Aprox. 23 €
Pareixia que ja no estava, però encara s'ha portat com un bon clàssic.

Emilio Moro 2019 DO Ribera del Duero
Tempranillo
Roure americà i francés
14,5% vol.
Emilio Moro. Pesquera de Duero 
Aprox. 19 €
Uns formagets asturians (excepte un, però recomanat i comprat allà)
Gamonéu (vaca i/o ovella i/o cabra). Picos de Europa
Suerte Ampanera. Blau de cabra. Colmenar Viejo, Madrid
Rey Silo. Aufega'l pitu. Llet crua de vaca. Pravia
Quesería Alejandro Casielles 1913 de cabra anyenc (premi World Cheese Awards 2021). Pola de Siero. Espectacular
Mandarines, coca amb anou i panses del mercat de la Pobla i Cristines de Foios.
I se'ns fa de nit a la terrassa (hem d'anar posant-nos carsenets i mantetes, això sí, hehe, però no ha fet gens de vent)
diumenge, 4 de desembre

Avui toca verdureta al forn, sopeta de fideus amb verdures i pit de pollastre












diumenge, 18 de desembre

Després d'un passeget volem fer un vermut. A l'Aral només donen taules per a dinar; ens conviden a seure en el bar de davant, el Siroco (que també és del Coso), cara al port. Tenim taula, sí, una altra cosa és el servei, que està més que desbordat. No tenen res que ens abellisca; al final,per acompanyar la cervesa Alhambra (3 €) i el vermut (Vittore, 4,50 €), demanem uns Nachos Siroco (totopos, carn xili, formatges gratinats, salsa chedar, guacamole, pico de gallo, nata agra, salsa relish de tomaca; 9,80 €)
Total: 8, 65 € x 2
No parlen valencià
Gens recomanable