diumenge, 2 d’octubre del 2022

Perdone, això és un insult?

dissabte, 1 d'octubre
Segons conten al web, Fran (Fran Baena, antic propietari de The Black Turtle) i Bàrbara han portat a València el millor dels seus viatges; han fusionat el menjar dels EUA i del Mediterrani, amb una cuina senzilla però amb ingredients de qualitat. 
No sé si el nom ve d'una de les accepcions de la paraula "bastard": "Que no té un caràcter pur, clarament determinat", perquè les altres...: "Nascut d'un pare i d'una mare la unió dels quals no es considera legítima. / Degenerat, adulterat. / GENEAL. Fill d'un home casat i d'una dona fadrina. / NÀUT. Cap que enfila els abartrells del collar de raca." I en anglés, crec que encara és pitjor.
El fort d'aquest lloc és el brunch (en teoria, una mescla de breakfast i lunch), però està obert tot el dia (de 9 a 20 h; divendres i dissabte fins les 00h)). Acaben d'obrir a Russafa (Bastard. Regne de València, 2; n'hi ha des de fa temps un altre a Xúquer) i com que avui estan les xiquetes és el dia de provar.
Hi ha menú del dia de dilluns a divendres (11,95 €) i un de nit divendres i dissabte (18,95 €), els dos amb un entrant, un principal, beguda i postres; la resta de dies o hores, picadetes i Brunch (entre 13,95 i 14,45 €), que inclou suc de taronja i s'ha de triar pastís o croissant i tipus de café. I què és el primer que et serveixen a taula encara que vages a dinar a les 14 h? El suc, el café i el pastís!

Jo he demanat un Vegan Brunch: floricol especiada al forn, humus i salsa chimichurri (salsa argentina, amb all, oli, vinagre, pebre roig...) (14,45 €).
El café, me l'he deixat per al final. 
El pastís, de formatge i xocolate blanc, l'hem compartit.




Una xiqueta ha triat els ous a la benedictina amb salmó: ous campers escalfats, salsa holandesa, salmó, pa muffin i creïlles palla al romer (13,95 €);
amb cheese cake i sense café.




I l'altra, unes tires de pollastre marinades i empanades, amb salsa de mango i curri (9,45 €) i aigua (1,95 €).


Total: 13,27 € x 3
No parlen valencià

No, no ens insulten, només faltaria; Manu ens ha atés molt bé (observe que, en algunes taules, es pren moltes llibertats que no sé si agradaran a tot el món), però no sé si prou per tornar-hi; jo no m'hi he sentit còmoda. A algunes cambreres els falta un poc de savoir faire (com per exemple, una embruta un got de caramel i el serveix igualment; ens queixem, se l'endú amb aigua i el torna net però buit).

ValenciaPlaza (Bastard, 2019)
"Los 5 mejores Brunch de Valencia". VisitaValencia (Brunch Corner, DDL, Bastard Coffee et Kitchen, La más Bonita, Federal café) /ValenciaSecreta.