diumenge, 7 d’agost del 2022

HOC HANNO després de tres anys

dissabte, 6 d'agost
Seré poc original: fa un sol que bada les pedres, i no se'ns ocorre una altra cosa que baixar a dinar a València, a Oganyo (Bèlgica 30. Mestalla, el Pla del Real - 961 184 090). Però tenim sort i aparquem quasi a la porta, i dins s'està fresquet. Hem reservat a les 14 h, i només hi ha una taula ocupada, cosa que em fa patir; a poquet a poquet se n'ocuparan tres o quatre més.
Fa tres anys, explicava a "Enguany, ara, Oganyo" el significat del nom del restaurant (enguany/antany).

Detall de benvinguda: olivetes adobades i atmeles

Aigua amb gas San Pellegrino (50 cl 3 €)

Calcetas 2021
DO València
Viognier, Sauvignon Blanc
Bodegas Reyna, NEPEFE
3,50 € x 2
Tèrbol, distint, amb caràcter
(volia haver demanat la segona copa d'un vi diferent, però no ha pogut ser)

Només hi ha la possibilitat de menú Cap de setmana (30 €), que inclou:
-Tres entrants per a compartir

Ensalada russa de clòtxines en escabetx, amb maionesa cítrica, piparres i papes casolanes.
Fresqueta, original



Croqueta cremosa de pollastre Ras el Hanout (espècies marroquines)
Potent, densa (per a Jj, massa; per a mi, no)


Albergina xinesa a la flama, miso de alfàbega, sèsam garrapinyat i salsa XO (salsa picant de marisc de Hong Kong amb sabor umami)
L'acompanyament la fa boníssima.

(Ens deixem la tomaca valenciana amb sardina i l'ensalada de burrata i fruites roges)


- Plat principal

Jj, abanico ibèric a la graella, amb cremós de castanya torrada, cebeta francesa i demi-glace (crema fosca de brou casolà de vedella)


Jo, papillota de reig (corbina) en bleda amb cremós de col torrefacta i cabdells (cogollos) de Tudela a la graella




(No triem l'arròs melós de sépia)

Postres
JJ, llesca amb ou i gelat d'avellana

Jo, pastís de formatge al forn (molt bo) amb gelat de galeta Maria

(L'altra opció és xocolate en textures)
Café (1,50 €)

Total: 35,75 € x 2
No parlen valencià
S'hi menja bé, però no connectem. Deu ser l'estiu...

M'encisen els pots de conserves que hi ha ha per tota la sala: sardina, tomaca, carabassa, carxofa, llima...
PlateSelector
BonViveur (2022)