divendres, 26 d’agost del 2022

Between the sea and the mountains... the Heaven

divendres, 19 d'agost

La Nucia. This town is fortunately located between the sea and the mountains, on a quiet valley, at 10 km. from Benidorm... No, no m'he fet anglesa, però per aquesta zona on hem fet una escapadeta seria fàcil, de fet, al primer baret on ens asseiem a fer-nos una cerveseta (La Font, Polop) no parlen espanyol ni valencià! No els cal, tota la clientela parla anglés.
I sense perdre temps, al restaurant on hem fet la reserva per dinar.
Ca l'Àngels (Gabriel Miró*, 12. Polop - 965 870 226) En una casa de poble de principis del segle XX, Àngels Tormo (a la cuina), el seu marit Juan Teuler i els fills obriren el restaurant a finals del segle passat; ara, Vicenta Teuler està a la cuina (seguint el mestratge de la mare i la tradició), el seu marit José Blat és el pastisser i Paco Teuler atén la sala; el pare treballa a l'horta els productes que menjarem.
Tot i que una de les especialitats és l'arròs, decidim compartir altres cosetes:

Aigua (3,75 €). Volem un vi d'Alacant, però al final no el tenen i ens suggereixen
Zarate 2021 DO Rías Baixas
100% Albariño
12,5% 
Zarate. Sisan-Ribadumia, Pontevedra
24,50 € (Aprox. 13,95)
Fruita blanca i de pinyol, bona acidesa; agradable.



Detall de benvinguda: gaspatxo fet amb tomaques de casa (en realitat, el pack de pa casolà -extraordinari-, allioli i el gotet de l'horta val 3 € x 3)




Escalivada amb saladura i salmorra: 
capellanet, tomaques, pimentó, ceba, bajoca, col -ens sorprén moltíssim-, olives... 
(15 €)




Minxo: massa de farina de forment escaldada farcida de bledes i ceba, amb tomaca seca i ou de guatla 
(12,50 €)




Sepió (Mol·lusc cefalòpode decàpode, Sepia elegans, semblant a la sépia, però més menut, que compartix el seu hàbitat amb el calamar) amb verdures 
(9 € x 3)
En posar el ganivet ix tota la tinta... un espectacle de plat, boníssim.



Negra (Trotllo negre, Centrolophus niger, pàmpol, pàmpol ver, negret, peix de brom, romerillo... és un peix blanc), amb creïlles, tomaca, poma, espinacs cristal·litzats...
(22 € x 3)
Molt bo; semblava que no podríem amb ell, però a poquet a poquet...


I, estant en la zona dels nispros, hem de tastar el
gelat  (7 €)

Café (2 € x 3)

Total: 56,92 € x 3

Lloc molt recomanable

Parlen valencià (només un de tres dels que passen per taula, l'amo)

"Ca l'Àngels, el restaurante donde vale la pena reservar en Polop" GuíaHedonista

*Gabriel Miró (Alacant, 1879 - Madrid, 1930) va estiuejar diversos anys a Polop, i en Años y Leguas, Sigüenza (alter ego de Miró) parla de racons del poble; a l'article "Huerto de Cruces", sobre el cementeri que després serà conegut com Cementeri Literari. A la Casa dels Xorros hi ha la Casa-Museu Gabriel Miró.
---------------

Hem estat en un hotelet luxury total, amb una terrassa en una tercera altura anomenada Heaven -cel-, des d'on veiem la Serra Gelada, el Puig Campana, Benidorm, Altea...
El desdejuni, a la terrassa de baix, és ben bo: fruita fresca, fruites seques, cereals, formatges, iogurts, pernil, pa, dolços...

També hem aprofitat les instal·lacions de l'apartamentet per menjar-hi alguna vegada: pernil, formatges, tomaquetes amb tonyina, truita de creïlles, berberetxos, clòtxines en escabetx, coquetes de la Marina, fruita...
Cervesa Túria
El Miracle 120 Aniversari 2020? DO València
Tempranillo i Shiraz
4 mesos en roure americà      13% vol.
5,40 €
--------------

dissabte,20 d'agost
Avui anem a passejar a la Vila Joiosa; de matí hem intentat reservar per a sopar a El pòsit, però ha estat impossible; tampoc ha pogut ser a Ca Marta, així que no cal agoniar-se: una cerveseta i au. 
Què esperaríeu d'un lloc que es diu The Black Lion (Av. del Port, 17)? Poc. I jo no he vist en ma vida un cambrer amb més desgana, que no ens mira a la cara i que reballa la carta damunt la taula quan li la demanem. Com que no ens apanya res, demanem un poc d'aladroc (5,50 €, amb papes i olives) per acompanyar la cervesa (1,50 € x 4).
Però havíem vist gambetes en una taula, i ens atrevim a preguntar a un altre cambrer, que és el pol oposat; ens diu que és fill de mariner i que les gambetes són fresques i estan molt bones (la sorpresa encara és més gran quan veiem que ens cobren 5 € del plat); també ens suggereix unes mandonguilletes de carn casolanes (6 €). No ho hauria dit mai; al final una bona picadeta, i hem estat molt bé voreta mar.
Total: 8 € x 3
No parlen Valencià
diumenge, 21 d'agost
En algun moment hem pensat tornar per Altea i dinar alguna coseta al Cranc (platja de l'Olla), però és diumenge i per tant serà difícil aparcar, a més a més ja deuen ser mésquefamosos després d'eixir a El País ("10 chiringuitos gastronómicos españoles para comer de lujo junto al mar"), i damunt tenim un pla millor: tornar per la platja d'Oliva, on està Anna amb la seua caseta nova. Després d'un banyet dinem a Sabore de Mar (Mare de Deu de la Mar, 117. Platja d'Oliva)

Seguim les recomanacions de l'amfitriona i compartim al centre:

Fogassa de pa amb tomaca (3,95 €)

Ventresca fumada (15 €)

Rosta de Sória (3,75 €)
Sí, és poc marinera, però la que mana ací diu que està molt bona i té raó.


Tomaca amb oli. Deliciosa (8 €)


Figatell. Menudet, suau (3,20 € x 4)


Polp sec a la flama (18 €)



Tot està ben bo.


Coca amb sobrassada 

i amb escalivada i capellanet

(9,50 € x 2)



Compartim només unes postres per a totes:
Llesca amb ou i gelat (8,50 €)

Café (1,50 € x 3 + 1,60 € +o,20 gel)

Total: 28,85 € x 4
Servei de privilegi
Només una cambrera parla valencià
Lloc recomanable