dilluns, 21 de febrer del 2022

V Menja't Meliana
Meliana celebra del 21 al 27 de febrer la cinquena edició de Menja’t Meliana, setmana gastronòmica que inclou la III edició del concurs de Paella de Fetge de Bou i les postres amb Cacau del Collaret.
El jurat de la paella està format per David Torres (Director General en la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climática i Transició Ecològica de la GV); Vicky Sevilla (restaurant Arrels), Belén Arias i Sergio Terol (Acadèmia de la Gastronomia de la CV), Paco Alonso i Javi Gimeno (El Racó, Meliana).
El de les postres, per Christina Borchers (Gremi Mestres Sucrers de València), Quique Barella (Grup Gastroadictos); Maria Diago (Biòloga, projecte Sustentable), Pedro Garcia Mocholí (crític gastronòmic) i Toni Montoliu.
També s'hi presenta la producció artesana de llonganisseta de pasqua. Hi haurà diverses xarrades, la presentació del Quadern de Viatge Les 1000 primaveres de l'Hortat, visites guiades al Palauet de Nolla...

8 restaurants, compromesos amb el producte de qualitat, de proximitat i de temporada, i amb el consum conscient i sostenible, presenten un menú especial al llarg de la setmana: Ca Xoret, Café Gurugú, Ca Pepico, Barraca Toni Montoliu, Mamma Pomodoro, El Baret, El racó i Napicol.
----------
GUANYADORES:
Paella de fetge de bou
1r premi - La Garrofera (Serra)
2n - Bon Aire (El Palmar)
3r - El Molino (València) (??)
Postres
1r - Forn Quatre Cantons (Meliana i Moncada)
3r - Restaurant El Mosaic (Meliana)