dissabte, 19 de febrer del 2022

Al primer toc

divendres, 18 de febrer
Carrer del Comerç, 6, Massalfassar - 609 77 46 44
Sembla que Ca Maribel és més que un bar: gastronomia, cultura, tradició... s'hi fan presentacions de llibres; estan amb la defensa de l'horta, de la llengua; fan costat al cant, a l'esport femení; són la seu dels Dimonis...
Tan prop que el tenim i que poc sé de Massalfassar; però mira, en poc de temps hi he vingut dues vegades. Avui Vicent Garcia-Devís m'havia dit que presentava el nou llibre de Toni Mollà, El tercer toc. Un "diari impossible" de "proses híbrides" que signa Josep Orts, o Toni Mollà?, i on juga un paper important la memòria, que no la nostàlgia. Seguint Heràclit de "tot canvia, res no roman", l'autor vol que vejam un Mollà diferent dels llibres anteriors (Tot entra en el pes, Un adéu a la tribu, Més enllà de San Francisco, Al pas dels dies, Espill d'insolències).  "Una reflexió sobre el pas del temps, els esdeveniments polítics i socials, la vida familiar, la cultura i l'escriptura com a raó de ser. «En realitat, també som el que un dia vam escriure -i potser havíem oblidat»" (Nosaltres la Veu)
I ja que estem, ens quedem a fer un mosset.
Detall d'uns cacaus amb corfa. Aigua amb gas (2 €) i cervesa (2 €).
No hi ha carta, amb una xulleta de paper ens diuen el que hi ha.
Cistelleta de pa (1,50 €)

Figatells  (embotit fet amb magre i fetge de porc, típic de la Safor, la vall d'Albaida i la Marina; jo crec que cada vegada més s'assemblen a hamburguesetes, almenys per aquesta zona)




Creïlles braves (4,50 €)
Ben fregidetes; m'agrada més notar el pebre roig, però bones.



Carxofes torrades 
Estan bones, però un poquet seques. Sembla que hauríem d'haver-les demanat arrebossades, o amb truita. 

No sé el preu dels figatells i de les carxofes perquè al compte no ho especifica; un plat val 5 € i l'altre 7,50 €.



Calamarets arrebossats (7 €)

Ben fets.


Total: 14,75 € x 2

Parlen valencià.

Queda pendent vindre un dia a dinar i tastar l'arròs amb bledes.
----------
He entrat a la pàgina del facebook i un detall m'ha entendrit molt: hi ha una foto de Maribel amb el llibre de Blasco que va traduir al valencià Ana Bayarri Moreno, Arròs i Tartana.