divendres, 25 de febrer del 2022

Esmorzar d'or

divendres, 25 de febrer
Quin luxe acabar de treballar els divendres promptet, i coincidir amb el xic, i poder anar a esmorzar a un d'eixos llocs que tenim en eixa llista que no para de créixer...!
En tenim tants on volem anar que no sabem quin triar; va el Beluga* (Arquebisbe Mayoral**, 16. Sant Francesc, Ciutat Vella - 963 942 202), que guanyà l'última edició del Premi Especial Amstel Cacau d'Or (2021) amb un entrepà de llom adobat, creïlles fregides, ou fregit, pimentó verd i allioli. I a que no sabeu què em demane? Clar, el nou entrepà Quart de Poblet! (6 €) Inclou cacau amb corfa i olivetes, i una beguda. Jo em demane una copeta de vi negre, Hoya de Cadenas.

La presentació, un poc desmanegada, però està bo.
A i D, que s'hi han apuntat, també el demanen, amb una copa de vi blanc i una cervesa.
Jj  demana un entrepà de carn de cavall (6,50 €), i aigua amb gas.
També tastem una tapeta de truita de carxofa (3,50 €)

I clar, no podem acabar sense el cremadet, tot i que a mi no m'agrada massa
Suplement 0,50 € x 3

Total: 7,37 € x 4

No parlen valencià

"L'entrepà Quart de Poblet arriba a Fitur El 'Premi Especial Amstel Cacau d'Or' s'ha presentat en l'estand de la Comunitat Valenciana en la Fira Internacional de Turisme" ValènciaExtra 

*La beluga, balena blanca o marsuí (Delphinapterus leucas) és una espècie de cetaci que viu a la regió àrtica. 
**Aquest carrer ja s'esmenta en documents antics amb el nom de “ingenistes” i “renglons”, “rotlons” o “roclons” perquè s'hi fabricaven els elements de pedra necessaris per a les almàsseres d'oli i altres usos domèstics. El famós Arquebisbe de València en època de la Il·lustració Andrés Mayoral Alonso de Mella (Molacillos, Zamora, 1685-València, 1769) va fundar en aquest carrer la Reial Casa d'Ensenyament de Xiquetes i Col·legi d'Educandes (Calles históricas de Valencia)
Andrés Mayoral impulsà la creació de centres docents, com la Casa de Santa Rosa de Lima (edifici ara ocupat i reformat per l'Ajuntament), el Seminari Andresià i altres col·legis a la ciutat (com les Escoles Pies). Va fundar la biblioteca del Palau Arquebisbal amb més de 12.000 volums, i el 1761 va crear un Museu al mateix palau, precedent de l'actual Museu diocesà de la catedral. Es preocupà pel sanejament dels comptes de l'administració de l'arquebisbat. Va posar fi als abusos en el culte i els sacraments; per exemple, l'any 1763 va prohibir les processons de disciplinants. L'any 1762 va dictar que els llibres parroquials s'escrigueren únicament en castellà. Fou un benefactor de l'Hospital General, del Col·legi Imperial d'Orfes de sant Vicent i de la Casa de la Misericòrdia. (Viquipèdia)