Ací trobareu 15 cançons per a la tardor
Andreu Valor: “No puc esperar que la tardor passe de llarg. Mai esperaré assegut si algú em ve a visitar”
Artur Álvarez: “Ja la tardor rovella els arbres i els sentits, oh maduresa plena de dol i desengany! El cor batega, encara, fent rítmics sos oblits, com colliter de roses que cent amors marcits sense recança plany.”
El Diluvi: “Passege rodejat dels arbres que es despullen a la tardor, que amb les seues nues branques m’acaricien, em donen calor.”
Lola Bou: “Cel de la tardor, entre núvols i colors, demanant-me ser feliç”
Meteor: “Somni de tardor, per un dia dansaré amb les flors, per emprendre el vol, sols un dia”
Obrint Pas: “Hi ha poemes que s’escriuen amb records als carrers de pell daurada quan arriba la tardor”
Òscar Briz: “Es podrien fer cinquanta cançons i no ben bé explicar la llum de la tardor. Podries parlar fins a caure mort i no omplir mai un pam de buidor, la buidor.”
i ací alguns poemes sobre la verema.
Com si fos un emblema,
pel setembre comença la verema
i el pàmpol d’or convida
a renovar la força de la vida.
Miquel Martí i Pol
dissabte, 5 d'octubre
Potser ja és tardor, però continuem disfrutat de l'estiu a la platja, i damunt ens conviden a dinar, diuen que a uns "fideus amb coses", no sé per què, és una bona fideuà.
Amb una ensalada de tomaca i ceba, unes anxovetes i un Marina Alta ben fresquet (Moscatell d'Alexandria, BOCOPA, 11% vol; aprox. 5,90 €). I meló d'alger per a les postres.
Un dinar "d'altura".
diumenge, 6 d'octubre
El xic ha eixit a pescar i tenim un bon aperitiu: petxelines (lapas), caragols de mar, caixetes...I un arrosset amb reig (corbina), clòtxines, caragols i petxelines.
Amb una cervesa San Miguel Magna Golden Lager (llúpol amarg america, llúpol aromàtic alemany; malta Pilsner i Munic; rent lager; 5,7% vol). Intensa.
dissabte, 12 d'octubre
El dinaret familiar de diumenge aquesta setmana ha passat a dissabte.
Boval (85-75%), Cabernet Sauvignon (0-5%), Tempranillo (20-15%)
18 mesos en roure francés
14,5% vol.
Bodega Mustiguillo. Utiel
Aprox. 24,90 €
18 mesos en roure francés
14,5% vol.
Bodega Mustiguillo. Utiel
Aprox. 24,90 €
Se'ns ha trencat el suro i l'hem hagut de decantar i filtrar.
Nas potent. En boca encara tenim la fruita; predomina la mineralitat; no he trobat el xocolate que recordava.
Quan li baixem un poc la temperatura, deliciós.
Com sempre, un aperitiu "discretet": clòtxines, polp a la gallega -deliciós-, caragols, ensalades...
I després, fideuà -extraordinària-
Per a les postres, maduixes boníssimes i meló; rotllets d'anís i xocolate.
dilluns, 14 d'octubre
Nölting Shyra DO València
85% Sirà, 15% tempranillo i Cabernet Sauvignon
12 mesos en roure francés
13,5% vol.
Alvarez Nölting. Los Isidros, València
Aprox. 9,30 € / copa: 2,75 €
2 i 3 de novembre
Maduresa 2007 DO ValènciaMandó 25%, Syrah 25%, Cabernet Sauvignon 15%, Monastrell 15%, Merlot 10% i Petit Verdot 10%; Garnatxa?
10-12 mesos en roure francés
14% vol.
Celler del Roure. Moixent
pablo Calatayud
Aprox. 18,50 €
Verema
Ja està molt vellet, però encara té molt de nas i en boca queda fruita, terra, un poc de xocolate, algunes espècies...
Un dia amb carn de vedella (picanya)
I un altre dia amb arròs al forn
----------------
Del 22 al 24 de novembre se celebra a Ademús la VII Fiesta de la Manzana Esperiega (espedriega o gelada). La poma té l'aspecte d'haver-se gelat; conté molt de sucre, i per això es conserva molt bé.M'agrada la historieta que la relaciona amb les Hespèrides, les nimfes que tenien cura del jardí dels déus, especialment de l'arbre de la vida que produïa pomes d'or.
Un company hi estigué i ens portà pomes perquè les tastàrem. Curioses
---------------------
diumenge, 1 de desembre
Unes entrades lleugeretes: papes, formatge, pernil, xoriç, embotit, esgarradet, clòtxines...
Clausus 2016 València
Trapadell, Malvasia, Merseguera, Tortosí i Verdil
8 mesos en gerra de fang 13% vol.
Javi Revert. La Font de la Figuera
Aprox. 16,90 €
És tan curiós... en un principi està salat, però després ja no, apareix la fruita tropical, blanca, l'herba... Bon cos, bona acidesa. M'agrada
A més a més, el xic, tot i que és 1 de desembre, ha nadat a la mar, ha saludat el polp i ha agafat uns eriçons i uns caragols
Altos de Luzón 2016 DOP Jumilla
50% Monastrell, 25% Cabernet Sauvignon i 25% Tempranillo
12 mesos en roure americà i francés
14,5% vol.
Bodegas Luzón.
Aprox. 12,90 €
Fruita, espècies, torrats, dolcet... Llépol
I després ve l'arrosset de putxero de la mamma
la carn i la verdura
Per a les postres, fruita i coca de panses i anous del Forn Vell, rotllets...
------------
diumenge, 15 de desembre
Després del festuki d'ahir, avui quedem a casa Mari per menjar-nos "les sobres", i alguna coseta més: ensalada verda i olives, pernil, llom, salsitxa, formatges... la favada (fins i tot més bona que la d'ahir) i el gaspatxo (no, el pa d'avui ja no és igual).Prima Vides Codorniu DO Cava
Xarel·lo, Macabeu i Parellada
11,5% vol.
Aprox. 6,45-4,95 €
Molt bona relació qualitat-preu
Bosque de Matasnos 2016 DO Ribera del Duero
90% Tempranillo, 5% Merlot, 3% Malbec, 2% Garnatxa
12 mesos en roure nou
15% vol.
Bosque de Matasnos. Peñaranda de Duero, Burgos
Jaime Postigo (I Tomas Postigo, ex de Pago de Carraovejas)
Aprox. 25 €
"El vi amb ànima de bosc": fruita madura, pedra, espècies, nou moscada, tabac, balsàmics... Boníssim
Torronets i cafés.
xxx
Acabem la tardor amb un vi poc tardoralViña Aljibes Syrah 2019 Rosat VT Castella
100% Sirà
12,5% vol.
Finca Los Aljibes. Chinchilla de Montearagón, Albacete
Fruiteta amb notes làcties; poc suggerent.
Aprox. 6,05 €
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada