dimarts, 15 d’octubre de 2019

Vi tardoral (4)

A partir del 23 de setembre (7,50h), amb l'equinocci de tardor, les hores fosques guanyaran a les de sol... però pensem en positiu, "és l’època de la collita i la preparació per a l’hivern, en un període de transició que busca l’equilibri i la tranquil·litat..."

Ací trobareu 15 cançons per a la tardor

Andreu Valor: “No puc esperar que la tardor passe de llarg. Mai esperaré assegut si algú em ve a visitar”
Artur Álvarez:  “Ja la tardor rovella els arbres i els sentits, oh maduresa plena de dol i desengany! El cor batega, encara, fent rítmics sos oblits, com colliter de roses que cent amors marcits sense recança plany.”
El Diluvi: “Passege rodejat dels arbres que es despullen a la tardor, que amb les seues nues branques m’acaricien, em donen calor.”
Lola Bou: “Cel de la tardor, entre núvols i colors, demanant-me ser feliç”
Meteor: “Somni de tardor, per un dia dansaré amb les flors, per emprendre el vol, sols un dia”
Obrint Pas: “Hi ha poemes que s’escriuen amb records als carrers de pell daurada quan arriba la tardor”
Òscar Briz: “Es podrien fer cinquanta cançons i no ben bé explicar la llum de la tardor. Podries parlar fins a caure mort i no omplir mai un pam de buidor, la buidor.”

ací alguns poemes sobre la verema.
Com si fos un emblema, 
 pel setembre comença la verema 
 i el pàmpol d’or convida 
 a renovar la força de la vida. 
                       Miquel Martí i Pol

dissabte, 5 d'octubre

Potser ja és tardor, però continuem disfrutat de l'estiu a la platja, i damunt ens conviden a dinar, diuen que a uns "fideus amb coses", no sé per què, és una bona fideuà.

Amb una ensalada de tomaca i ceba, unes anxovetes i un Marina Alta ben fresquet (Moscatell d'Alexandria, BOCOPA, 11% vol; aprox. 5,90 €). I meló d'alger per a les postres.
Un dinar "d'altura".

diumenge, 6 d'octubre
El xic ha eixit a pescar i tenim un bon aperitiu: petxelines (lapas), caragols de mar, caixetes...

I un arrosset amb reig (corbina), clòtxines, caragols i petxelines.


Amb una cervesa San Miguel Magna Golden Lager (llúpol amarg america, llúpol aromàtic alemany; malta Pilsner i Munic; rent lager; 5,7% vol). Intensa.




dissabte, 12 d'octubre
El dinaret familiar de diumenge aquesta setmana ha passat a dissabte.

Finca Terrerazo 2007 DOP Pago El Terrerazo
Boval (85-75%), Cabernet Sauvignon (0-5%), Tempranillo (20-15%)
18 mesos en roure francés
14,5% vol.
Bodega Mustiguillo. Utiel
Aprox. 24,90 €

Se'ns ha trencat el suro i l'hem hagut de decantar i filtrar.
Nas potent. En boca encara tenim la fruita; predomina la mineralitat; no he trobat el xocolate que recordava.
Quan li baixem un poc la temperatura, deliciós.

Com sempre, un aperitiu "discretet": clòtxines, polp a la gallega -deliciós-, caragols, ensalades...

I  després, fideuà -extraordinària-

Per a les postres, maduixes boníssimes i meló; rotllets d'anís i xocolate.

dilluns, 14 d'octubre

Contra les injustícies, i per la llibertat, fem un vinet a lotelito (ironies de la vida, un lloc que fa gala de la bandereta espanyola; això sí, el vi, valencià).

Nölting Shyra DO València
85% Sirà, 15% tempranillo i Cabernet Sauvignon
12 mesos en roure francés
13,5% vol.
Alvarez Nölting. Los Isidros, València
Aprox. 9,30 € / copa: 2,75 €

2 i 3 de novembre

Maduresa 2007 DO València
Mandó 25%, Syrah 25%, Cabernet Sauvignon 15%, Monastrell 15%, Merlot 10% i Petit Verdot 10%; Garnatxa?
10-12 mesos en roure francés
14% vol.
Celler del Roure. Moixent
pablo Calatayud
Aprox. 18,50 €
Verema

Ja està molt vellet, però encara té molt de nas i en boca queda fruita, terra, un poc de xocolate, algunes espècies...

Un dia amb carn de vedella (picanya)

I un altre dia amb arròs al forn