dilluns, 17 de juny del 2019

Raconets del Maestrat

diumenge, 16 de juny de 2019

La convocatòria d'avui comença al Museu de la Valltorta (Tírig) i la visita guiada a la cova dels Cavalls.

Després passem per l'ermitori de Sant Pau d'Albocàsser, que va acollir la primera Colònia Escolar Valencianista (1933) i ens fem una cerveseta al baret El portal del alma, on Montse Arribas ens conta històries i ens deixa les claus per entrar a l'església i al pati de l'hostatgeria.

Hem reservat per a dinar a La Carrasca
Km. 12 de la CV-163 - Culla, Castelló - 964 762 176 / 649 334 891
És una casa rural, amb unes vistes precioses al paisatge de l'Alt Maestrat, al costat d'una carrasca centenària impressionant

"Un monument natural: la carrasca de Culla"

Hi ha diversos menjadors, cosa que fa que, encara que hi haja molt gent dinant, el soroll no siga ensordidor.
S'hi ofereixen diversos menús segons la temporada (Calçotada, Menú de la cirera...). Demanem el menú La Carrasca (22 €)

33 Route 2016 IGP Castelló
70% Tempranillo, 30% Bonicaire
6 mesos en roure americà
13% vol.
Route 33 Wines. Les Useres
És el vi de la casa [Aprox. 3,50-4,40 €)]


Aigua de Benassal


Aperitius:
Fogassa, tomaca i allioli.
Pernil i formatges
Ensalada amb encisam, tomaca, tonyina, ou i olives

De primer, olla de cigrons amb pilota. Molt bona.
Altres opcions: ensalades diverses, escalivada, ous remenats amb xampinyons i alls tendres, calamarons, arròs al forn...

Flor de Clotàs 2016 IGP Castelló
Tempranillo i Garnatxa
6 mesos en roure francés
13,5% vol.
Bodega Flors. Les Useres
[Aprox. 6,90-13 €]




De segon, tombet de corder
"El tombet", La veu

Jj, conill amb allada i caragols. També hi havia manetes de porc, "ou i perol" (carn de gerra, orza), xulles, pollastre...

Per a les postres, les cireres i la cuallada de llet d'ovella (amb torró o sense) són les estrelles.
També hi ha púding, flam, pastís de formatge, brownie...
Cafés, infusions, cremadets...
I un colpet de romer amb anís.
Total: 26 € x 12
No parlen valencià

En arribar a casa he vist que ha estat el millor restaurant de la tòfona al programa Cartes en joc (competeix amb Tasca Jovi de Les Useres i Cinc Sabors de L'Alcora), amb Catalina Silva (que sí que parle valencià) a la cuina i Miguel Silvestre a la sala.