diumenge, 26 de maig de 2019

"Tan enfora..."

Kata 154 - Salva, 25/05/2019  "Exóticos y ancestrales II"

Per a la kata d'avui, coneixem els vins des de fa dies perquè se'ns ha enviat un correu amb la informació. El que no sabem és l'ordre en què anirem tastant-los.

1. Nikoloz Antadze Saperavi 2016, Kakheti (Geòrgia)
Raïm: Saperavi 
8 mesos en Qvevri (gerres d'argila) soterrades   13,5% vol.
Celler: Antadze Winery, Tokhliauri, Geòrgia / Nikoloz Antadze
Preu: 36,60 €

- Capa alta, granat amb rivet violaci, espés
- Curiós, "primitiu", saladura / herba, baies, sotabosc, platja, pegament
- IMPOSSIBLE. Pebre, salat, vinagre balsàmic


2. Germanier Humagne Rouge 2016, AOC Valais
Raïm: Humagne Rouge 
12 mesos en tancs     13% vol.
Celler: Jean René Germanier, Vétroz, Suïssa
Preu: 31,90 €

- Tèrbol (com si haguera tingut fruita), robí amb rivet taronja, capa baixa
- Anxova, vernís, llepolies / fruita, clau
- Àcid, estrany, puntet salat, "natural"



3. Brancott Estate Letter Series “T” Pinot Noir 2016, Marlborough
Raïm: Pinot Noir
13,5% vol.
Celler: Brancott Estate, Marlborough (Nova Zelanda)
Enòleg: Patrick Materman
Preu: 14,90 € Recanati

- Color Pinot, capa baixa, transparent, molt bonic
- Café, caramel toffee, encens, vainilla
- Elegant, curt, fàcil, agradable


4. Petit Syrah Reserve 2016, Galilea (Israel)
Raïm: Petit syrah
12 mesos en botes noves i usades de roure francés
14,5% vol    Certificació Kosher
Celler: Recanati Winery, Emek Hefer (מועצה אזורית עמק חפר) / Wadi al Hawarith (وادي الحوارث)
Preu: 36,60 €

Aquest celler israelià està associat amb un productor palestí que treballa amb varietats autòctones (marawi, bittuni...)
"Tierra santa, vergel de variedades milenarias por descubrir"

- Capa alta, fosc,
- Poc de nas, Cola-Cao, flors, lavanda
- Tànic, Cola-Cao, no complex, entra fàcil, dolç, figa


Un viatge interessant pel món. I ara tornem a la terreta.
Per al sopar, pa del forn Vell de Foios, llonganissa seca,
ensalada, esgarradet,

ensalada russa, crema de carabassa i foie, salmorejo

pa amb sobrassada i formatge,
guisat de carn amb crema de carlota i vi. Espectacular.

Per a les postres, cireres, gerds i mores,

pastís casolà de pinya i sussú



Canasta Cream DO Xerés
Palomino i Pedro Ximénez
19,5% vol.
Bodegas Williams & Humbert. Jerez de la Frontera, Cadis
7 €






I acabem brindant amb xampany Bollinger que "El Centre Artístic Musical Santa Cecília de Foios guanya el premi de la secció especial del Certamen de Bandes"