diumenge, 19 de maig del 2019

Fondue xinesa

divendres, 17 de maig

Spicy Soul Hot Pot. Pintor Benedito*, 8. Arrancapins, Extramurs - 963 805 282

Està bé començar el cap de setmana dinant fora, i avui toca un lloc que han recomanat a JJ. És un xinés? Sí, però bastant original. L'espai és més modernet que els xinesos habituals, amb fusta clara i sense els elements decoratius tradicionals.


I què és un hot pot? A Islàndia, els hot pots (o hot springs) són fonts i piscines termals, en la natura i en les cases, molt importants en la vida quotidiana dels seus habitants.
Però ara parlem d'una altra cosa. El hot pot, o calder mongol, o fondue xinesa ( 火鍋 huǒguō: huǒ significa "foc" i guō,  "pot") és una olla amb brou calent situada al centre de la taula on es van coent els diversos ingredients: carn (pollastre, vedella...), verdures, bolets, dumplings, peix, marisc, tofu, etc., que després s'amaniran amb salses.

Com a detall de benvinguda, un te d'ordi.


Jo, per a beure, un refresc de carabasa xinesa (Taisun White-Gourd Drink; en teoria, era un te de carabassa; 1,80 €), bastant dolç; i Jj, una cervesa Tsingtao (1,80 €).








Hi ha carta, però per a fer-nos una idea la primera vegada que venim demanem el menú (29,50 €):
- caldo de dos sabors (bambú amb gingebre; bolets)
- vedella "fresca"
- pit de pollastre satai
- bolets enoki (flammulina)
- tofu amb sabor de peix
- cistellets xinesos farcits [En plateselector ens expliquen la diferència entre dim sum (tapes cantoneses), dumplinggyoza (cresta japonesa), wonton...]
- arròs blanc



On hi ha les salses, una nota et suggereix distintes combinacions

Les taules, amb un peu-caixó que deu contindre part del mecanisme per al foc, són un poc incòmodes, però és divertida l'experiència d'anar coent els aliments i agafant-ne el truquet.
Una bona idea per a l'hivern, però no sé jo si a l'estiu...

Total: 16,55 € x 2
No parlen valencià.

"麻辣无情重庆老火锅 : Hot Pot en Valencia"
"¡Todo a la olla! ¿Nos vamos de Hot Pot"

Davant tenim la pastisseria Lambert, i no podem resistir-nos a comprar un croissant i una palmera per a berenar.
-----------------
*Llig a la Viquipèdia que Manuel Benedito Vives (València, 1875 - Madrid, 1963) va ser un pintor perpetuador de l'escola valenciana del segle XIX. Deixeble de Joaquim Sorolla a València i a Madrid, amplià la seva formació artística a Roma. Es distingí particularment pels seus retrats (fins i tot en té un preciós del Generalísimo amb l'uniforme d'almirall) i pels temes anecdòtics, relacionats amb el folklorisme, aspecte força sol·licitat per la clientela del moment. Com a paisatgista, optà pels temes exòtics i pintorescs. Fou membre de l'Escola Superior de Belles Arts de Madrid i de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles  de València.
MAXAM