dijous, 15 de març del 2018
Avui eixia tan contenta d'escola i amb un somriure tan bleda enganxat que em pareixia que podia ofendre els que em miraren. És el tercer any que el balcó de l'ajuntament em dóna carabassa per a veure la mascletà, però per segon any consecutiu, gràcies a la gentilesa de Sergio, la veuré des de la novena planta d'un edifici del costat. Impressionant.
Com que s'hi ha d'estar a les 12,30 - 13 h, fem temps amb una picadeta i un vinet blanc (que no pot ser vermut).
Amb albergínia adobada, gaspatxo andalús, mandonguilles d'abadejo, panadetes de carn, cassoletes de pollastre...
La mascletà de Ricardo Caballer ha sigut es-pec-ta-cu-lar! Quina barbaritat!
I en acabant, a dinar a Entrevins (Pau, 7. Seu-Xerea). Si és que no sé com puc tindre tanta sort!
S'ha concertat el menú de Falles (25 €)
Comencem amb una mançanilla
La Goya.
100% Palomino
15% vol.
Delgado Zuleta. Sanlúcar de Barrameda
Aprox. 6,50 € 75 cl
I per a no deixar-la sola ampliem el menú amb un plateret de cecina de vaca rubia galega de Pablo, Astorga
Blanc de Blancs Les vieilles vignes Francis Boulard Champagne Brut Nature AOC
100% Chardonnay, blanc de blancs
12% vol.
Francis Boulard. Cauroy-lès-Hermonville, el Marne, el Gran Est
Forn, mineral... tan elegant!
(57 € Lavinia)
Entrants:
Brandada de lluç amb xips de creïlla morada. Amb l'all ben sentidet i alhora un mos molt delicat. Deliciosa.
Calamar de platja amb ceba "a la nostra manera"
Figatells de cua de bou amb moniato
Galia 2014 VT Castella-Lleó
93% Tempranillo, 7% Garnatxa
20 mesos en bótes Darnajou de 225 i 600 litres, Taransaud de 1.200 litres, 15% nou i 85% de 2 vins
15% vol.
El Regajal. Aranjuez, Madrid
Daniel García-Pita Jr. - Jerome Bougnaud
9.905 botelles i 138 magnums
Aprox. 31,65 €
[Mari i Salva ja ens el van portar als Veranos de la Villa en 2015]
És un vi musical, harmoniós. Fruita, licorós, flors, herba, espècies... buf!
Com a plat principal es pot triar (amb algun suplement) entre:
Arròs amb fesols i naps. Només en taste una culleradeta. Poc té a veure aquest amb el de les Calderes, ni millor ni pitjor; no és un dels meus arrossos favorits.
Peix de llotja del dia (sama roquera, urta, hurta, Pagrus auriga) a la planxa amb verduretes d'Alboraia i crema fresca de verduretes envinagrades
Mitjana de vedella vella madurada 45 dies torrada amb llenya; servida amb creïlles fregides
Ens ofereixen un poc de formatge i no sabem resistir-nos-hi
Oloroso Tradición VORS DO Xerès
100% Palomino fino
20% vol.
Bodegas Tradición. Jerez de la Frontera, Cadis
Aprox. 54,90 €
Fruita seca, fustes, torrats... tanta riquesa en una copa!!!
Per a les postres, compartim Pasta fullada de carabassa amb sorbet de taronja d'Alginet (x2)
i Choco Blas Entrevins, xocolates en textures, oli d'oliva extra verge i sal (x2)
Com sol ser habitual en aquest lloc, un plaer. Gràcies, Sergio. Gràcies, Guillaume.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada